Vi varken får eller ska särbehandla enskilda företag

Alingsås

Svar till Lennart Mattsson (L): I en nyckelmening lyckas liberalen Lennart Mattson i sin insändare (Skärp dig, Svensson) sätta fokus på skillnaden mellan Kristdemokraternas och Liberalernas syn på ABC-affären. Det är när han skriver ’Estrad är inte vilket enskilt privat företag som helst’.

De olika aktiviteter som Mattsson nämner gillar vi Kristdemokrater också. Som handbollsspelare i ungdomsåren gläds jag åt AHK:s framgångar. Deras ungdoms- och integrationsverksamhet håller högsta klass, vilket är något som vi Kristdemokrater uppmärksammat i samband med vårt årliga Vitsippspris. Vi har dessutom själva hyrt lokal i Estrad i samband med partiaktiviteter och fått ett mycket trevligt och professionellt bemötande.

ABC-affären handlar dock inte om detta. I juridisk mening är faktiskt Estrad just ”vilket enskilt privat företag som helst.” Kommunen varken ska eller får särbehandla enskilda företag och där går både Mattsson och ledande liberaler i Alingsås fel. Kommunen ska enligt lag tillämpa en likställighetsprincip mot såväl föreningar som företag och enskilda. Det är också grunden till att kommunen valt att agera utifrån de misstankar om brott som finns.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.