Foto: JOHAN HALLBERG
Varde ljus. Nu är årets upplaga av Lights in Alingsås igång igen.

Årets Lights in Alingsås invigt

Alingsås

Precis när höstmörkret börjat falla – då kommer Lights i Alingsås som en ljuspunkt och lyser upp med ny energi igen.

Den som har rört sig ute i centrala delarna av Alingsås i veckan har inte kunnat undgå att springa på några av alla de personer som varit delaktiga i förberedelserna inför årets upplaga av Lights in Alingsås.

Nittonde gången

Årets upplaga av ljus­arrangemanget är det nittonde i ordningen. In i det sista har det arbetats för fullt med att få all utrustning på plats så att besökarna kan njuta av installationerna. Energi, det är temat för årets ljusslinga.

– Vi har jobbat mycket utifrån energi och saker som man bara ser flyktigt, som till exempel norrsken, sa Iris Molendijk, ljusdesigner från Nederländerna som medverkar i Lights in Alingsås, när tidningen pratade med henne tidigare i veckan.

Ljuset slogs på

På fredagen var det så dags att stoppa i kontakterna, slå om strömbrytarna och låta ljuset flöda över de sex objekten som har ljussatts; Färgeribron, Hjelmqvistska gården, Brunnshuset, Stadskyrkogården, allén utmed Norra Ringgatan och Telegrafhuset på Stora Torget.

Energifylld invigning

Innan de första besökarna började ge sig ut på ljusvandringar under fredagskvällen ordnades det med invigning i Estrad. Huvudansvaret för invigningen vilade i år på Kulturskolan, som bjöd på dans, sång och musik – och där den röda tråden passande nog var energi.

Hela programmet för ljusfesten och massor av läsning i AT:s bilaga. Läs den som gratis e-tidning här  >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.