AIF höll undan mot Fristad och kammade hem en ny trepoängare. Foto: MIKAEL SVENSSON

AIF invigde nya Mjörnvallen med seger

Fotboll

Alingsås IF brände en radda klara målchanser hemma mot Fristad. Men trots det höll man undan och vann med 2–1. Nu har serieledaren passerat 40-poängstrecket och närmar sig ett avancemang till division III.

Under lördagen vankas det invigning av nya Mjörnvallen som fått en upprustning. Både Alingsås IF och Alingsås FC spelar matcher under dagen och vid 12-tiden inledde AIF med match mot Fristad.

Efter 36 mållösa minuter kom matchens första mål genom Ludvig Andersson, hans elfte för säsongen. Skottet utanför straffområdet ställde gästernas målvakt och seglade in till höger.
– Det är sen gammalt skulle jag vilja säga (skratt). Nä, men det är kul att göra mål. Jag gör bara snygga mål också, säger han och ler.

AIF gick på pausvila med 2–0 efter att vindsnabbe Oliver Östlind rundat målvakten på ett friläge. Icke heller att förglömma Adam Borhammar Wahlins eleganta djupledspassning fram till anfallaren.

De grönklädda visade sedan flera fina anfallsintentioner, men utdelningen uteblev. Istället reducerade Fristad på ett nickmål i 72:a minuten. Efter det stängde AIF butiken och det var betydligt närmare 3–1 än 2–2.

– Vi släppte in dom lite väl mycket i andra halvleken och borde ha gjort fyra eller fem mål i den här matchen, men i det stora hela var vi det bättre laget och förtjänade att vinna, säger Ludvig Andersson.

AIF är alltjämt i serieledning och är nu uppe i 41 poäng när fem matcher återstår. Laget är fem poäng före Kronäng som har en match färre spelad.

Läs mer i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.