Webb-TV: Alingsås krigade ner Redbergslid i västderbyt

Handboll

Derbykänslan var påtaglig när Alingsås och Redbergslid drabbade samman i Estrad.
Ur krutrökan klev AHK ut som vinnare med 26–23 (12–12) sedan man gjort ett avgörande ryck under matchens sista tio minuter.

Publiken i Estrad fick precis den matchbild som förväntades. Det var tufft, smågrinigt och hur jämnt som helst mellan AHK och Redbergslid i 46 minuter. Då satte hemmalaget in nådastöten inför jublande fans och sprang ifrån till en bekväm segermarginal. Som mest ledde man med 26–19 innan RIK snyggade till siffrorna.

– Idag kom vi upp i nivå försvarsmässigt och det är vi som vinner de där jämna kamperna i en hård match. Det behöver komma nu lite grann, dom är extra viktiga i derbykamperna där man ska visa vem som är bäst i väst, säger Samuel Lindberg, planens gigant med åtta mål på kontot.

Matchen präglades från början av två försvarsstarka lag som inte vek en millimeter i det defensiva arbetet. Inget av lagen kunde rycka sig loss i första halvlek, istället bytte man ledning med bara någon boll fram och tillbaka.

Gästerna drabbades av ett tungt avbräck i den defensiven i andra halvleks andra minut, då Niclas Fingren fick sin tredje utvisning och därmed rött kort. Det fortsatte smälla även efter det, bland annat revs Tobias Sandberg ner av Simon Örtelind och rasade handlöst med ländryggen först in i stolproten, vilket satte tidig punkt för Sandbergs match.

Det avgörande rycket skulle komma till slut, och det kom från hemmalaget. Andreas Berg gjorde hyperviktiga 19–17 efter ett långt anfall och strax därpå satte Samuel Lindberg 20–17 i tomt mål. I det läget storspelade även Gustav Skagerling, 42 procent för dagen, och publiken var inte sen att hänga på. Ett hårt arbetade Alingsåsförsvar stressade sönder Redbergslids anfallsförsök, samtidigt som man tryckte på bra framåt.

Felix Claar, som i det närmaste raderades ut av Redbergslid i första halvlek, klev fram på nytt i andra men dagens delikatess stod ändå unge Benjamin Helander för. Hans 26–19 på straff var värd hela entrépengen.

– Vi kommer in i ett skönt flow när satsningarna är bra, bollsläppen tajmade och vi får bra lägen. Dessutom har vi det där extra flytet med några stolpe in, säger Samuel Lindberg.

Mycket mer från derbyt i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.