Alingsås med på fastighetsmässa

Alingsås

Under den här veckan finns Alingsås kommun på plats i Göteborg och ställer ut på Nordic Property Expo.

Under tisdagen och onsdagen arrangerades mässan Nordic Property Expo i Göteborg. Till mässan var aktörer från hela fastighetsbranschen inbjudna för att diskutera och hitta lösningar på utmaningar som till exempel bostadsbrist, energiförbrukning och fastighetsförvaltning.

Från Alingsås kommun deltog hela exploateringsavdelningen, Maria Jacobsson, t.f. förvaltningschef på Samhällsbyggnadskontoret, samt stadsarkitekt Aila Hirvonen Bremefors som båda dagarna höll ett föredrag där hon berättade om planerna för framtidens Alingsås.

I kommunen finns planer på att inom de kommande åren bygga över 2 000 bostäder. Kommunens målsättning är att under mässan knyta kontakter och utbyta kunskaper som på sikt kan bli viktiga för den fortsatta exploateringen.

Alingsås var en av elva nominerade till utmärkelserna Årets kommun och Årets klättare, som AT har skrivit om tidigare, men de gick till Härryda respektive Borås. De priserna är till för att uppmärksamma de västsvenska kommuner som anstränger sig för att förbättra sina plan- och byggprocesser.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.