Foto: STEFAN SAMUELSSON
STUDENTEN OCH CHEFEN. Lena Dörfler har gjort ett projektarbete på Trumpf Maskin i Alingsås vars vd Hubert Wilbs är.

Alingsås uppfyllde Lenas förväntningar

Alingsås

Hon gillar fikastaden, den svenska naturen och att varva universitetsstudier med praktik i ett företag. Tyska studenten Lena Dörfler, 20, tar nu farväl av Alingsås.

Lena Dörfler är den sjunde tyska studenten som har jobbat med projektarbeten på Trumpf Maskin AB i Alingsås. Hon kom hit i maj och åkte hem till Stuttgart i veckan som gick.

– Sommaren var fantastisk. Mina förväntningar har uppfyllts, säger hon, som i förväg hade hört talas om den svenska naturen, inte minst sjöarna, och lyckliga svenskar.

I Alingsås har hon fått bekanta sig med fikakulturen och hon berättar att det har blivit en vana att på helgerna testa nya kaféer och bakverk.

Varvar teori och praktik

Hon har bott hos en familj i Stadsskogen och uppskattar närheten till Mjörn och Nolhaga, där hon tillbringat en hel del tid.

Lena Dörfler läser industriell ekonomi vid Baden-Württemberg Corporate State University i Stuttgart och har just avslutat det andra året av tre.

Det speciella är att hon samtidigt är anställd av företaget Trumpf, som har sitt huvudkontor i Ditzingen utanför Stuttgart. I utbildningen får hon regelbundet varva teori med praktik, det sistnämnda även till viss del utomlands.

– Jag gillar det verkligen. Jag kan se hur jag kan använda det som jag har lärt mig, säger hon.

Hela artikeln var införd i torsdagstidningen

  • Jakt på personal med rätt kompetens
  • Kombinerar olika intressen
  • Det jobbar Trumpf Maskin med
  • Alingsås populärt

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.