FOTO: MIKEY LENNARTSSON

Andra raka för allt bättre Alingsås

Handboll

Mot AIK vann man utan att spela bra.
Mot Guif på fredagskvällen anslöt även ett bättre spel till tvåpoängaren för Alingsås HK.

Mikael Franzén var som bekant inte särskild nöjd efter matchen mot AIK, segern till trots. Men mot Guif var det desto muntrare.

– Jag är gladare idag, helt klart. Vi hanterar den här matchen bättre än den mot AIK, slår Mikael Franzén fast efter slutsignalen.

– Vi har bättre anfallsspel och jag gillar att vi spelar 5–1 på ett bra sätt. Vi har tränat en hel del på det, även om det inte är så ”Alingsåskt”. Men har man Mishels Liaba med världens längsta armar ska man utnyttja det också.

Med Fredrik Teern sjuk inledde Alingsås med ett lite ovant 5-1-försvar där Mishels Liaba agerade spets. Man fick näst intill perfekt träff med det ”nya” spelet, samtidigt som Gustav Skagerling sög in det som kom förbi försvarsmuren. Men efter Felix Claars 3–9 fick Eskilstuna-gänget igår såväl offensiv som defensiv. Bakåt svarade man med samma medel som AHK bjöd på, ett ettrigt 5–1-försvar och framåt var sådana som Emil Hansson kliniska.

Alingsås hade det fortsatt lite svår i början på den andra halvleken där Guif hade två mål upp tio minuter in. Men AHK skulle dra det längsta strået ändå. Framförallt via ett allt bättre försvarsspel där man gick ner till 6–0 igen och stängde Guifs vägar till mål på ett mycket bättre sätt.

Dessutom fick man några väldigt viktiga räddningar av Niklas Kraft när det som bäst behövdes.

– Det var en känslig punkt i matchen när den stod och vägde som jag kom åt bollarna, väldigt lägligt just där, säger Kraft som byttes in i andra halvlek.

– Spelar man mot Guif går det fort med snabba passningar och skott från skymda vinklar. Då gäller det att vara med från början.

Varför kommer du åt bollarna just där och då?

– Det är en kombination av att vi har bra intensitet i försvaret och flyt framåt som gör att vi växer i andra riktningen. Vissa av de lägen jag tar är rätt tacksamma, det är många skott utifrån som jag gillar.

Hur har dynamiken mellan dig och Gustav Skagerling utvecklat sig såhär i början av säsongen?

– Den är bra, samarbetet mellan oss fungerar väldigt fint och sedan är det upp till ledarstaben vem som börjar. Det är skönt att ha någon att konkurrea med och som sporrar en på träning och match.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.