Foto: MARTIN PÅLSHEDEN

Barnbok med viktigt budskap

Alingsås

På söndag har Alingsåsförfattaren Maria Eng release för sin nya barnbok, Länge leve fantasin, som tar upp frågor om döden ur ett barns perspektiv.

Boken är skriven av Maria Eng och för illustrationerna står Emanuel Claesson. Texten var egentligen färdig redan för två år sedan, det är illustrationerna som har tagit tid berättar Maria Eng.

I berättelsens centrum står flickan Sara, som för­lorar sin syster Hilma. Maria Eng skrev från början berättelsen till stöd och tröst till en flicka i Alingsåsområdet, Clara Karlborg, som förlorat sin syster Wilma.

– Det första hon sa till mig var att hennes syster nu var en fjäril. Och exakt så är det ju, att i fantasin är allt möjligt, berättar Maria Eng.

Den tanken gav boken dess namn, Länge leve fantasin.

Hur tror du att boken kommer tas emot?

– Jag hoppas att det är en bok som kan få oss att prata om sorg och kanske hjälpa oss att inte vara så himla rädda, säger Maria Eng.

Inför bokreleasen, som äger rum på Imago yoga­studio på söndag, känner hon sig vördnadsfull.

– I och med att jag skrivit boken och gett den till flickan som står som förebild för Sara, är jag egentligen redan klar. Jag känner vördnad.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.