Foto: MIKAEL SVENSSON

Björk: ”Vi behövde verkligen det här”

Fotboll

Gerdsken behövde studsa tillbaka efter två raka matcher utan vinst. Och efter en nervkittlande andra halvlek hemma mot IFK Falköping kunde GBK-spelarna sträcka armarna i skyn.  – Vi behövde verkligen detta, säger tränare L-P Björk efter vinst 2–1 (1–0). 

Gerdsken har inte längre allt i sina egna händer utan måste förlita sig på att de övriga resultaten går lagets väg, i hopp om att få spela i division II kommande säsong. Och nog såg det ut som att Gerdsken skulle få det jobbigt även mot Falköping under lördagen.

Redan efter tio minuter spel hade bortalaget skapat två gyllene målchanser.

Gerdsken, som kom till spel med en ny formation, såg inledningsvis vilsna ut i sina positioner och hade det väldigt jobbigt i den första halvleken.  

– Det såg väldigt darrigt ut före paus, och just bakåt var vi dåligt formerade. Vi hade lite flyt som hade med oss 0–0 in i omklädningsrummet, erkänner Lars-Petter Björk och fortsätter.

– I den andra halvleken rättade vi till de detaljer som inte fungerade första 45, och det var mer stabilt över hela planen egentligen, säger Lars-Petter Björk.

Och visst blev det bättre.

I den 52:a minuten rann Fredrik ”Fronken” Johansson igenom Falköpingsförsvaret och slog in en boll som tog på målvakten, och på returen kunde Adam Kjellson skicka in förlösande 1–0.

Målet gav GBK energi och man tog hand om taktpinnen. Bollen gick snabbare efter marken och Falköpings anfall neutraliserades utan problem.

Dryga kvarten efter 1–0-målet fick Gerdsken en straff, som Jacob Borg säkert förvaltade.

Men Falköping gav sig inte – och skulle skapa nerv i matchen.

I den 71:a minuten reducerade de till 2–1 på straff.  Gästerna fick även en sista chans, men Erik Andersson i Gerdskenmålet gjorde en kanonräddning och räddade tre poäng till sitt lag.

____________

I samma division föll Holmalund med 2–1 borta mot formstarka Trollhättans BoIS. Hemmalaget avgjorde mötet i den 72:a minuten. Kort före hade Felix Martinsson gjort 1–1 på straff. 

Mer om matcherna pappers-AT

  • Leotrim Jusufi
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.