Foto: Filip Landqvist
NYA ÄGARE. Ola och Jonas Ahlsén tror att leksaksbutiken i Storken går en ljus framtid till mötes.

De tar över leksaksaffären

Alingsås

Bröderna Ola och Jonas Ahlsén, ägare till Lekfyllt i Sverige AB, tar över Lekia i Gallerian Storken i Alingsås. Man tar över efter förre handlaren Emil Ahlqvist och kommer fortsätta driva leksaksbutiken vidare under samma namn.

Ola och Jonas har tidigare erfarenhet av leksakshandel och driver sedan 2007 leksaksaffär i Solkatten, Lerum. Brödernas farfar Ragnar startade rörelsen redan 1931, och den har sedan dess funnits i familjens ägo.

– Det är mycket att ta in så här i början men det känns spännande och vi kommer satsa mycket tid och pengar på butiken i Alingsås, säger Ola Ahlsén och lägger till.

– Vi har nästan dubblat omsättningen i vår butik i Lerum och vi hoppas kunna göra
något liknande här.

Rejäl upprustning

Just nu pågår det en upprustning av butiken och det kommer att hända mycket utseendemässigt de närmaste
veckorna. Belysningen ska justeras, det kommer komma upp nya skyltar och framför­allt ska det fyllas på i varu­hyllorna.

– Vi kommer satsa på att ha mycket kampanjer och aktiviteter i butiken. Vi tror på att man man ska kunna klämma och känna på leksakerna men även ha möjlighet att testa dem, säger Ola.

Stor betydelse

Storken firar 10-års­jubileum 4 oktober och innan dess hoppas bröderna att de ska vara klara med den grundläggande upprustningen. Man kommer fortsätta att öppet under hela ombyggnadstiden.

Ingvar Ivarsson, centrumchef på TB-Gruppen, som äger och förvaltar Gallerian Storken, är mycket nöjd med att ha fått in de nya ägarna.

– Det är av stor betydelse för både Storken och centrumhandeln i Alingsås att ha en riktig leksaksaffär
i centrum. Genom detta avtal kan vi nu under lång tid
säkerställa en mångsidig och intressant butiksmix i Storken, säger Ingvar Ivarsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.