Foto: TOTTE VESTERLUND
Daniel Filipsson (M), Alingsås.

”Det är här vi moderater har mest att erbjuda”

Partibloggen

Alla vi som bor i Alingsås gör det för att vi tycker livet är bäst här. Oavsett om vi är födda och uppväxta här eller om vi flyttat hit. Många av oss har våra familjer här, våra barn och barnbarn, våra föräldrar eller annan släkt.

De flesta av oss bor i staden men många bor också på landet. De flesta av oss är djupt rotade i vår bygd och det betyder något. Det betyder att vi finns i ett sammanhang och att vi tar hand om varann. Och det är mycket viktigt. Det betyder att vi ger varann stöd och kraft inom familjen men också i kontakten med andra människor i vår närhet.

Men ibland räcker inte det stödet till. Ibland behöver vi stöd från fler. Det är här kommunen Alingsås fyller sin roll. Kommunen ska vara som starkast för de som behöver den mest. I skolan, i hemtjänsten, i äldreomsorgen eller i rätten till personlig assistans. Ingen ska lämnas utanför eller efter.

När ingen lämnas utanför skapas trygghet för alla. Förvissningen om att stöd och hjälp finns när den är efterfrågad skapar det Alingsås vi moderater vill se. Ett tryggt, välkomnande och vänligt Alingsås. Där rättigheterna är lika för alla men också skyldigheten att bidra och att göra rätt för sig. Då skapar vi möjligheter för alla alingsåsare att växa och för Alingsås att växa.

För oss moderater går tryggheten hand i hand med friheten. Vi eftersträvar alltid att göra friheten för dig och din familj större och verklig. Verklig frihet handlar till stor del om att kunna ha kvar pengar i plånboken när månaden är slut.

Därför ska vi aldrig ta ut en enda skattekrona i onödan utan att kunna motivera vad du får för den. Det ställer krav på tydligt, starkt och ihärdigt politiskt ledarskap. Det ställer krav på att kunna prioritera, att kunna hålla fast och stadigt i rodret när det blåser och kunna stå upp för fattade beslut och tydligt peka ut färdriktningen framåt.

Det är här vi moderater har mest att erbjuda. Ledarskap kräver erfarenhet, kunskap och mod. Det har vi moderater gott om.

Den gångna mandatperioden såväl på riksplanet som här i kommunen har lämnat mycket övrigt att önska. Såväl Sverige som Alingsås förtjänar bättre. När ledarskapet fallerar skickas tyvärr notan till skattebetalarna. I Sverige har den rödgröna regeringen höjt i princip varenda skatt som går att höja och här i Alingsås ville de rödgröna höja en redan hög skatt. Den som har lägst inkomst och minst marginaler drabbas hårdast av en sådan politik.

Detta satte vi moderater stopp för här i Alingsås och de rödgröna tvingades avgå under mandatperioden efter två misslyckade år vid makten. Politiker väljs för att prioritera och det ansvaret tänker vi fortsätta ta. På två år vände vi rödgrönt underskott till borgerligt överskott.

Vi hoppas kunna ta det ansvaret även framgent tillsammans med övriga allianspartier. Moderater och Kristdemokrater är tydliga med det. Vad en röst på Liberalerna eller Centern innebär är dock mer oklart. Det kan lika gärna, som det ser ut i Alingsås idag, vara en röst på Socialdemokraterna.

En röst på Moderaterna är dock alltid ett stabilt val för den som är borgerlig och har liberala värderingar!

  • Daniel Filipsson (M)
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.