Ebba Åhman slog till ordentligt på mångkamps-SM med en fin silverpeng. Foto: DECA TEXT & BILD

Ebba satte punkt med ett silver

Friidrott

Vilken avslutning på säsongen det blev för Vårgårdatjejen Ebba Åhman.
I årets sista tävling, mångkamps-SM, slog hon till med en lika överraskande som imponerande silvermedalj.

Det är en sprudlande glad Ebba Åhman som AT-sporten får tag på efter framgångarna under SM i Uddevalla.
– Jag är sjukt glad och lite överraskad (skratt). Jag åkte inte hit för att jag trodde jag skulle ta medalj utan tänkte det kunde vara en rolig avslutning på säsongen. Trots allt har jag inte tränat så mycket mångkamp i år utan mest häck, säger Åhman.

Men väl på plats i Uddevalla började toppinsatserna strömma in, och de personliga rekorden på det.
Löpdistanserna, 100 meter häck, 800 meter och 200 meter samt även i längdgropen var hon bäst av alla i. Inte minst längden var en fullträff utöver det vanliga.
– Jag har inte riktigt fått till längden innan. Min ansats har blivit bättre men jag har saknat träffen. Men nu gjorde jag 5,20 i sista hoppet, 35 centimeter längre än mitt personliga rekord, säger Ebba.

”Pers” blev det även i kula, spjut och 200 meter, med andra ord en riktig kanontävling från ingenstans.
– Första dagen kändes bra direkt, men sedan visste jag att andra dagen innehöll några av de grenarna som jag haft jobbigast med, som spjut och längd. Men det var jättekul att jag kunde öka mitt ”pers” i båda!

Ebba slutade på 4 733 poäng med klubbkompisarna från IK Ymer Sophie Ried som etta på 4 957 och Cajsa Augustsson trea på 4 201.
– Det var extra roligt att vi alla var Ymer-tjejer på pallen, säger Ebba som nu går in i inomhussäsongens hårdträning.

Blir det mer satsning på mångkampen nu eller är det långa och korta häcken som gäller?
– Jag vet faktiskt inte. Men jag kommer nog träna lite fler grenar efter det här. Men först och främst ser jag mig som häcklöperska. Oavsett vilket kommer det inte bli svårt att motivera sig för träningssäsongen nu (skratt)!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.