FOTO: Urban Kärvling
FRAMGÅNGSRIKT AGILITYEKIPAGE. Elin Johansson och hennes Yatzy tillsammans med Emelie Arlevik, ordförande i Alingsås Brukshundklubb och tävlingsledare i Tångahallen.

Elin och Yatzy tävlar tillsammans

Vårgårda

I helgen intogs Tångahallen av hundar när Alingsås Brukshundklubb arrangerade agilitytävlingen ”Race Aling Tång”.
– Det är en stor tävling med deltagare från hela landet och även från Norge, säger Emelie Arlevik, tävlingsledare.

Agility är en sport där hunden, med hjälp av hundföraren på tid springer en hinderbana och forcera hindren i rätt följd och på rätt sätt.

– Tjusningen är att kommunicera med djuren, så att vi förstår varandra. När det flyter på och vi nollar, inte får några fel, är det en oslagbar känsla. Hundarna älskar agility, Emelie Arlevik, som också är ordförande i Alingsås Brukshundklubb.

Fartfyllt

Det är full fart på ekipagen när de springer banan. De allra flesta lyder sin hundförare, men en och annan tar sin egen väg.

När AT besökte tävlingarna hade det snabbaste ekipaget på en av de två banorna sluttiden 35 sekunder, så det går oerhört fort. Agility är också mycket publikvänligt.

Unga Elin Johansson från Alingsås med sin Yatzy, en dansk-svensk gårdshund, är duktiga. De vann ungdoms-SM i Gävle och visade fin form när de nollade i ett av loppen.

– Det går så fort. Jag får en adrenalinkick och det känns fantastiskt att ha så bra kontaket med hunden. Yatzy tycker det är jättekul att tävla, säger Elin.

Läs mer i Alingsås Tidning på tisdag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.