Foto: GALLERIAN STORKEN
NYA I STORKEN. Ingvar Ivarsson, Centrumchef Gallerian Storken hälsar Euronics Phone Store’s Butikschef , Leon Clarke och VD Amir Dehghani välkomna till Storken.

Euronics flyttar in i Storken

Alingsås

Telenors butik i Storken har lagt ner. Men Alingsås centrum kommer inte stå utan en telebutik då det nu är klart att butikskedjan Euronics Phone Store flyttar in Telenors gamla lokaler. Butiken öppnar 5 oktober.

– Vi är mycket glada över att nu vi har tecknat avtal med Euronics Phone Store, och att vi även i fortsättningen kan erbjuda Gallerian Storkens kunder en fullskalig service inom telefoni, säger Ingvar Ivarsson, Centrumchef på Gallerian Storken.

För en tid sedan la Telia ner sin butik på Kungsgatan inne i Alingsås. I förra veckan följde Telenor efter och stängde även dem ner sin butik i Storken.

Trots detta kommer det i framtiden att finnas en butik för telefoni, TV, bredband med mera inne i centrala Alingsås, då Euronics Phone Store startar verksamhet i Telenors gamla lokaler.

Fckhandlarkedja

Euronics är en frivillig fackhandlarkedja med ett 70-tal butiker i Sverige och mer än 190 butiker Norden. I Europa är Euronics den största hemelektronikkedjan med runt 11 000 butiker.

Telenor har funnits i Storken sedan 2008 och en del av den tidigare personalen kommer fortsätta när den nya butiken slår upp sina dörrar. Det gör man, slår upp dörrarna alltså, den 5 oktober.

Ligger rätt i tiden

I ett pressmeddelande skriver Euronics VD Amir Dehghani:

”Att få hjälp av en kunnig person som lägger korten på bordet och förklarar så du förstår underlättar mycket när du ska välja rätt. Valmöjligheterna blir allt fler och tekniken utvecklas snabbt. Vi ligger helt rätt i tiden och vi räknar med att öppna ytterligare fler butiker.”

Handeln lever

Ingvar Ivarsson, Centrumchef på Gallerian Storken säger att Telenors nedläggning inte beror på att butiken gått dåligt, snarare tvärtom.

– De har faktiskt ökat i omsättning. Sedan Telia lagt ner har de ju varit ensamma, säger han och tillägger:

– Det är ju faktiskt ett bevis på att den fysiska handeln fortfarande lever.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.