Flodman: ”Vi har lag för att spela final”

Handboll

Alingsås HK spritter av förväntan och osar av revanschlusta inför kvällens premiär i Handbollsligan.
– Det är bara för oss att kliva upp på hästen igen och försöka ta snabb revansch, säger assisterande tränaren Mattias Flodman.

Laget kom hem i söndags efter uttåget i EHF-cupens kvalspel (läs mer på nästa sida) och tränade under måndagseftermiddagen.
– Det ska bli väldigt roligt att kliva in i Handbollsligan med en hemmapremiär och mycket publik. Dessutom är det en rolig uppgift att möta AIK som är stora inom svensk idrott och ett starkt varumärke, säger Flodman.
AIK (tidigare Ricoh) gör sin allra först match i högsta ligan. Att de blåklädda är favorit inför kvällens match råder det inga som helst tvivel om.
– Vi ska göra det vi är bra på. Vi har tittat på några av AIK:s tidigare matcher och har koll på deras styrkor. Vi gjorde ingen toppinsats i helgen, men vi måste skaka av oss den matchen och visa att vi är ett bra handbollslag. Då har vi en god chans att vinna, slår Mattias Flodman fast.

Alla spelare är tillgängliga förutom skadade William Andersson Moberg som beräknas vara tillbaka i spel om några veckor.
Vad säger du om försäsongen, Mattias?
– Rent fysiskt tycker jag att det har sett bra ut då vi la en stark grund i maj-juni. Handbollsmässigt har vi haft ett annorlunda upplägg eftersom vi gick in i Europaspelet. Försvarsmässigt har det sett bra ut hela tiden, men det finns detaljer som kan bli ännu bättre. I anfallsspelet tycker jag att vi har en nivå till och det ska vi nöta på och förbättra under säsongen.
Vad har ni för målsättning med säsongen?
– Vi ska vara med och slåss uppe i toppen och målet någonstans är att spela en SM-final i slutet av säsongen. Det har vi lag för och det handlar bara om att få ihop det och växa under säsongens gång. Om man ska vara med i toppen ska man kunna utmana alla lag.
Till och med Kristianstad?
– Det tycker jag. Visst, dom är stora favoriter och det är inget att snacka om, men det går inte att lägga sig platt bara för att dom är ett bra lag. Vi ska försöka ge dom en match den här säsongen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.