• AHK vann den första kvalmatchen mot Gorenje Velenje och är i förarsätet inför returen på lördag. Foto: MIKAEL SVENSSON
  • Foto: MIKAEL SVENSSON
  • Foto: MIKAEL SVENSSON

Fördel AHK efter rond ett

Handboll

Hemmaseger med 26–23 (12–10) mot Gorenje Velenje i kvalspelet till EHF-cupen innebär att AHK är i förarsätet inför returen i Slovenien nästa helg.
– Det känns lite surt. Vi borde ha vunnit med fler bollar, tycker AHK:s lagkapten Johan Nilsson.

När slutsignalen ljöd i Estrad på söndagskvällen hade AHK-spelarna en tudelad känsla. Dels glädje över segern efter att laget varit illa ute i den första halvleken, dels en känsla av att man borde ha vunnit med större siffror efter en stark andra halvlek.

– Vi ledde med fem, sex bollar i andra och hade vi vunnit med det så hade det känts mycket bättre. Samtidigt känns det ändå helt okej seger och tre bollar och det kunde ha varit värre med tanke på starten vi hade, säger Johan Nilsson.

Ja, starten på matchen var inte den bästa för AHK. Efter dryga kvarten var man i 6–9-underläge och gästernas målvakt briljerade med ena räddningen efter den andra.
– Vi började jättedåligt och slarvade, men sen hade vi en bra period och kom ikapp, säger Nilsson.

AHK vände på steken och var i ledning med 12–10 i paus efter att nyförvärvstrion Niklas Kraft, Andreas Lang och raketen Benjamin Helander kommit in och gett laget positiv energi när det verkligen behövdes.

Andra halvleken var bättre från AHK som ångade på och var uppe i en femmålsledning. Johan Nilsson blixtrade till i halvleken och gjorde fyra mål.
– Jag var helt bedrövlig i första och var bara arg på mig själv. Så det var bara att gå in och köra, säger Nilsson som utsågs till matchens bästa spelare i hemmalaget.

Gorenje Velenje höjde sig en smula mot slutet och minskade gapet. De blåklädda tog en timeout med fyra sekunder kvar i hopp om att göra ett ytterligare mål, men försöket misslyckades. Tre måls överläge inför nästa match, alltså.

AHK åker ner till Slovenien på torsdag och spelar returen på lördag.
– Vi har alla möjligheter att kunna ta dom på bortaplan. Det som måste till där nere är att vi måste sätta våra chanser. Dom hade fler frilägesräddningar i dag, säger Nilsson.

Målen, AHK: Samuel Lindberg 5, Johan Nilsson 4, Niclas Barud 4, Benjamin Helander 3, Andreas Lang 3, Mishels Liaba 3, Felix Claar 2, Andreas Berg 2.

Läs mer i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.