Frisco klara för division I

Fotboll

Saken är klar – nästa säsong spelar IK Frisco i division I. Det sedan man slagit Kinne-Vedum/Hällekis/Lundsbrunn med förkrossande 7–0 på bortaplan.

Ja Frisco kunde med gott om tid kvar på matchen plocka fram de gyllene hattar som förkunnade att man nästa säsong är ett division I-lag. Precis som så ofta den här säsongen var det inget snack om saken när man fick chansen att säkra seriesegern mot Kinne-Vedum/Hällekis/Lundsbrunn.

– Det känns väldigt väldigt kul det här! Vi har gjort ett hårt jobb hela säsongen och idag gör vi en jättebra match idag. En av de bättre i år faktiskt, riktigt kul, säger tränare Leif Andersson mitt i guldjublet.

– Det var lite nerver hos tjejerna första 20 innan vi kom igång, men så fick vi 1–0 och då började vårt spel lossna och vi vågade släppa loss. Då var vi väldigt bra. Det är inget att snacka om, det här är ett jäkla starkt lag, fortsätter han. 

Frisco hade 3–0 redan i paus efter en lite nervös inledning på matchen. Skarpskyttarna Alexandra Schwartz och Anneli Carli låg bakom större delen av målskyttet den här gången men Frisco var som vanligt ramstarkt över hela banan.

– Vi har tränat väldigt bra, hårt och rejält, hela säsongen man ser nu att det gett resultat. Vi har många duktiga spelare som jobbar hårt, alla köper idén vi jobbar efter och har en nivå där vi ställer högra krav på varandra. Det ena ger liksom det andra. Sedan vill vi spela bra fotboll varje match, det är inte det lättaste. Men vi klarar av det, slår Andersson fast.

Mittfältskrigaren Emma Bengtsson var planens bästa när seriesegern säkrades.

– Det känns så jävla skönt! Vi har kört på bra hela säsongen och gjort det hur bra som helst, det här går inte att snacka bort, säger hon jublande.

– Man blir så underbart glad när domaren blåser av. Visst, vi hade tre matcher kvar men man är ändå lite nervös och vill få det avklarat så fort som möjligt och slippa pressen. En himla härlig känsla!

Läs mer om Friscos avancemang i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.