Foto: MIKAEL SVENSSON

Frisco krossade Råda på Katebo – seriesegern nära

Fotboll

Den svaga insatsen mot Arentorp/Helås senast var en väckarklocka för Frisco. Hemma mot Råda blev det en ny trepoängare när laget vann med 7–2 (3–0). 

Seriesegern är nära nu för Frisco. 

Men de stora siffrorna till trots mot mittenlaget Råda gjorde Frisco ingen vidare första halvlek. Gästerna hotade vid ett par tillfällen och innan ledningsmålet efter 30 minuter hade Råda haft några fina lägen.  

Men Annelie Carlis 1–0 gav luft under vingarna och bara fyra minuter senare var det 2–0 på tavlan. När sedan Emelie Wrangmo prickade in 3–0 före paus var uppförsbacken brant för gästerna. 

– Vi kom på mellanhand första 25 och då var dom bättre, inget snack om det. Men efter hand fick vi bättre ordning på spelet, säger Leif Andersson, tränare. 

Om butiken inte var helt stängd efter första, så var den det efter tre snabba Frisco-mål i början av andra. 3–0 blev 6–0 mellan matchminut 46 och 50. 

– Det var såklart skönt, och det skänkte oss en trygghet, säger Andersson. 

Råda kom visserligen tillbaka något, och kunde reducera två gånger om innan Alexandra Schwartz fastställde slutresultatet till 7–2. 

I och med vinsten har Frisco kopplat ett järngrepp om seriesegern. Tre omgångar återstår och Frisco leder serien med nio poäng (tvåan Falköping KIK möter trean Vinninga på måndag). 

Mer om matchen och tränare Anderssons tankar inför avslutningen i pappers-AT

  • Leotrim Jusufi
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.