Foto: STEFAN SAMUELSSON
Per-Olof Röös fastnade för en uppstoppad vessla i Annika Biléns bakluckeloppis.

Höstmarknad med variation

vårgårda

Knallar med varma kläder, butiker med personlig service, roliga aktiviteter. Höstmarknaden i Vårgårda har både det ena och det andra.

Kylslaget i luften men inget regn – ett fint höstväder med andra ord. Så var det när Vårgårda Centrumförenings höstmarknad drog igång på lördagsförmiddagen.

Marknadsknallen Ali Raza från Kinnarp och dessförinnan Pakistan kom med kläder för den kalla årstiden. Jackor och varma byxor är det som säljer bäst så här års, enligt honom.

Flera knallar slog upp sina stånd utmed Kungsgatan. De konkurrerar visserligen till viss del med ortens egna butiker, men hjälper till att locka hit besökare, vilket gläder Nina Berg, som har kläd- och inredningsbutiken Anno 1896.

– Viktigt att vi får hit folk utifrån för att handeln ska leva, säger hon, som hade gott om kunder inne i butiken.

– Och så är det viktigt med service. Det är den vi lever på, tillägger hon.

Bakluckeloppisar, musikunderhållning, åktur med den nästan hundra år gamla brandbilen och godisregn bidrar också till att göra höstmarknaden lockande för alla åldrar.

Läs mer och se fler bilder i AT på tisdag

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.