Arkivbild: MIKEY LENNARTSSON
Ambulansen påverkas när akutverksamheten på SÄS måste spara pengar.

Livsfarliga mediciner på drift efter stölder

Alingsås

Polis och sjukvård varnar nu allmänheten efter att livsfarliga mediciner stulits ur ambulanser – preparaten misstänks vara på drift i missbrukskretsar i Alingsås.

Under tisdagen skedde en stöld av en sjukvårdsväska ur en ambulans på Färgaregatan. Vid 03.30-tiden på torsdagsmorgonen var det dags igen, då utsattes ambulansgaraget vid lasarettet i Alingsås för ett inbrott. Då försvann ytterligare två sjukvårdsväskor.

– Sjukvården varnar nu allmänheten, det har i samband med stölderna försvunnit läkemedel som är svåra att dosera. De är oerhört potenta och kan vara direkt dödliga, säger Erik Reiderstedt, stationsbefäl vid polisen Alingsås.

Under torsdagsmorgonen larmades polis om en påverkad man i en trappuppgång i Alingsås. Mannen, som var i dåligt fysiskt skick har tagits hand om sjukvården, och är skäligen misstänkt för inblandning i stölderna. Polis har också hittat delar av de stulna läkemedlen, men fortfarande ska stora delar av stöldgodset vara på drift.

– Vi har indikationer på att mediciner har spridits i missbrukskretsar i Alingsåsområdet, säger Erik Reiderstedt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.