STOLT GULDMEDALJÖR. Lucas Holgersson tog hem totalsegern i Junior Cup helgen som gick.

Lucas höll nerverna i styr

Motocross

Lucas Holgersson från Långared kan titulera sig svensk mästare i motocross.
21-åringen, som tävlar för MC Alingsås, höll nerverna i styr i det andra av två finalheat och tog hem Junior Cup i MX1.
– Jag har nog inte förstått vad jag gjort, säger han med ett skratt.

Att Lucas Holgersson är en talang på motorcykeln råder det inga som helst tvivel om. Och hans fullträff i Junior Cup var ytterligare ett bevis på det.
– Innan säsongen startade hade jag som mål att slåss om topplaceringarna, men att det skulle bära hela vägen till totalsegern var överraskande, säger han dagen efter triumfen i Falköping.

Inför avgörandet låg Holgersson tvåa, distanserad av Linus Karlsson från SMK Eksjö med åtta poäng.
Men när Karlsson fick problem med sin motorcykel under det första av två finalheat såg Holgersson sin chans att gå förbi. I det första heatet slutade han tvåa, och tack var den insatsen så var det likaläge inför avslutningen.
– Allt jag behövde fokusera på var att ha Linus bakom mig, och eftersom jag visste att han hade problem med sin cykel visste jag att chansen skulle vara god. Samtidigt fokuserade jag kanske lite väl mycket på honom under racet, men det löste sig ändå, säger Lucas, som slutade trea i heatet.

Med totalpoängen 138 var MC Alingsås-föraren fyra före Karlsson på andra plats.
– Efteråt snackade jag med Linus och det var såklart tråkigt för honom att det blev som det blev. Men för egen del var det ju bara att tacka och ta emot, säger Holgersson med ett skratt.

Något firande har det inte hunnit bli ännu, men det kommer hälsar Holgersson.
Närmast väntar nu kval till senior-SM.
– Det avgörs 22 september och jag får bara gå ut och gilla läget. Har jag en bra dag kan allting hända, hälsar han avslutningsvis.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.