• Foto: Filip Landqvist
    LÄCKER PÅ PARKERING. När AT gjorde ett besök vid parkering mitt emot Paroy i Herrljunga i torsdags förmiddag var det tre bilar som hade läckt bensin efter att tanken borrats sönder.
  • Foto: Räddningstjänsten
    RINNER UT DRIVMEDEL. Tanken borras sönder underifrån och det kan bli kostsam för bilägaren att laga.

Många stölder av bensin och diesel

Herrljunga/vårgårda

Slangning och stölder av bensin och diesel har varit problem i Vårgårda och Herrljunga den senaste tiden. Särskilt utsatt har pendelparkeringen vid stationen i Herrljunga varit och nu tar kommunen tag i saken och har flera åtgärder på gång.

De senaste månaderna har det rapporterats flitigt om fordon som slangats på bensin både i Vårgårda och Herrljunga. I torsdags morse stod flera bilar och läckte på pendelparkeringen mitt emot Paroy i Herrljunga. Detta efter att bilarnas tankar blivit sönderborrade underifrån för att komma åt drivmedel den vägen.

Och i förra veckan ska en eller flera okända personer ha stulit drivmedel ur flera bilar i Herrljunga under en och samma kväll. Även då borrades tankarna sönder på flera av bilarna och tömdes därefter på bensin eller diesel.

Kommunpolis Robert Möörk säger att stationsområdet i Herrljunga är en av de värst utsatta platserna för drivmedelsstölder. I Vårgårda är också området kring stationen en av de platser där flest stölder skett, men även Parkgatan, Östergårdsgatan samt Torggatan och deras närområden har drabbats.

Med tanke på de många stölderna som varit koncentrerat till parkeringarna runt stationen i Herrljunga den senaste tiden har nu kommunen sett över vad man kan göra för att kunna få till en minskning av bensin- och dieselstölderna. Man kommer att röja sly mellan pendelparkeringen och järnvägen, och stamma upp en del träd för att öka insynen.

Läs mer i lördagstidningen

  • Så många stölder har skett
  • En bränsletjuv gripen
  • Fler åtgärder planeras

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.