VÅTT OCH RÅTT. Vädret växlade rejält under lördagens marknad i Annelund, Foto: JENNY SCHAGERLIND

Märkligt väder på marknaden

ANNELUND

– Det märkligare väder jag har varit med om, utbrast knallen Jens Levin.

Blåsten och störtskurarna skrämde bort både knallar och besökare från Mörlanda marknad på lördagen.

Det ska sägas direkt att de flesta knallar tålmodigt stod kvar trots att vädrets makter inte riktigt var på deras sida denna lördag.

– Det här är en fantastiskt bra marknad, folk biter ihop…, konstaterade Jens Levin som själv stod och sålde bröd och bullar under ett rejält tak.

För att kunderna inte skulle bli alltför våta i regnet uppmanade kan dem att komma in bakom borden.

Den kraftiga störtskur som överraskade vid trettontiden fick trots allt många av besökarna att ge sig iväg hemåt. När regnet till slut lättat och solen sken igen var det näst intill folktomt på marknadsområdet.

– Vi brukar ha runt 150 knallar och så många är det inte idag. 20-25 av de knallar som betalat har inte dykt upp idag, berättar Jonny Gustafsson, vice ordförande i Annelunds IF som arrangerar marknaden. 

– Men det är ungefär lika många bilar som det brukar vara, så det känns ju i alla fall bra, även om kanske vädret gör att man inte stannar lika länge, tillägger han. 

 

LÄS MER OM MÖRLANDA MARKNAD OCH SE FLER BILDER I TISDAGENS PAPPERSTIDNING ELLER I E-TIDNINGEN.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.