Foto: Katrin Niklasson
TÅG FÖR KLIMATET. Det var en hel del folk som gick klimatmarschen idag, men arrangörerna hade hoppats på större uppslutning.

Marsch för klimatet

Alingsås

I dag, den 8 september, genomförs cirka 1 000 klimatmarscher runt om i världen. Även i Alingsås satte man klimatfrågan i fokus med en marsch denna dag.

– Jag tycker fler borde kommit idag, och jag tycker att det inte bara är ett parti som ska äga klimatfrågan. Det här ska vara allas fråga!, säger Chrisoula Tasiopoulou, en av dem som kommit till Järtas park där klimatmarschen startade på lördagens förmiddag.

Även Mats Andersson från Naturskyddsföreningen, som stod som arrangör av marschen tillsammans med Klimatriksdagen, Permakultur Alingsås och Omställning Alingsås, hade hoppats på fler deltagare.

– Jag tror de flesta har förståelse för hur viktig klimatfrågan är men engagemanget, att verkligen göra något, kommer inte riktigt, säger han.

 

Läs mer om klimatmarschen i tisdagens tidning.

 

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.