GLATT ÖVERRASKAD. Alingsåsaren Margareta Frost Johansson är glatt överraskad över att MatGlad nominerats till Publishingpriset.

MatGlad kan vinna Publishingpriset

Alingsås

Hushållningssällskapet Västs kokbok MatGlad, för vilken alingsåsaren Margareta Frost Johansson är redaktör, kan kamma hem Publishingpriset 2018 i kategorin kokböcker.

Kokboken MatGlad, som bygger på appen med samma namn, är en av sex finalister till Publishingpriset 2018.

– Jag är i ärlighetens namn glatt överraskad. Konkurrensen är stenhård, det kommer ut så enormt många fina kokböcker varje år. Kokboken MatGlad är enkelt upplagd, men det är också själva tanken och meningen med boken. Det är roligt att juryn för Publishingpriset såg helheten och förstod finessen med just denna enkelhet, säger Margareta Frost-Johansson, redaktör, och utvecklingsledare på Hushållningssällskapet Väst.

Målet med Kokboken MatGlad är att alla, oavsett förkunskaper, ska kunna följa ett recept på egen hand. Här guidas läsaren fram, steg-för-steg, med tydliga instruktioner för att slutligen ha lagat en hel måltid. Boken passar både barn, ungdomar och vuxna, allt från nybörjare till lite mer vana matlagare.

Men ett alldeles särskilt viktigt syfte fyller den för personer med medfödda intellektuella funktionsvariationer eller som drabbats av dessa senare i livet. Eller, kort sagt, människor som av olika orsaker har svårt för att laga mat efter recept när de presenteras på traditionellt sätt.

– Jag är stolt och glad för att Kokboken MatGlad bedömts vara ett så bra kommunikationsmaterial att den nominerats till Publishingpriset och nu gått ända till final, säger Margareta Frost-Johansson.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd tävling som sedan 1990 delat ut priser för lovvärd kommunikation inom många olika kategorier.

Årets vinnare offentliggörs den 7 november på anrika Berns och Chinateatern vid Berzelii Park i Stockholm.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.