Misstänks för upprepat våld mot kvinna

Alingsås

Under sommaren greps en 27-årig man misstänkt för våld mot en kvinna – nu åtalas han för grov kvinnofridskränkning.

I början av juli häktades den 27-årige mannen av Alingsås tingsrätt och sedan dess har utredningen mot honom växt. Den stämningsansökan som åklagaren nu har lämnat in till Alingsås tingsrätt omfattar en lista på ett drygt 20-tal tillfällen då mannen ska ha misshandlat eller hotat kvinna. Den aktuella gärningarna ska ha inträffat under en period som sträcker sig över fyra år.

Brottslighet på flera håll

Delar av den aktuella brottsligheten har inträffat i Alingsås. Andra delar av gärningarna ska ha inträffat på annat håll i Västsverige, men även utanför landets gränser.

Enligt åklagaren har 27-åringen vid ett tillfälle åkt runt med kvinnan i en bil i Alingsås och i, och i anslutning till bilen, upprepade gånger slagit henne i huvudet, dragit henne i håret och sparkat henne. Tillbaka i parets bostad ska han ha fortsatt misshandel, bland annat genom att vira en sladd runt kvinnans hals och dra åt så att det svartnade för hennes ögon.

Nekar till brott

Enligt gärningsbeskrivningen har mannen, förutom de drygt 20 gärningarna som preciserats i tid, även ”vid ett stort antal tillfällen” slagit kvinnan. Även det är gärningar som ska ha begåtts från 2014 och fram till gripandet i somras.

Åklagaren menar att varje enskild gärning har varit ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och den 27-årige mannen åtalas för grov kvinnofridskränkning. Mannen har nekat till brott i de förhör som hållits.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.