Misstänkt bilrånare åtalad

Herrljunga

Med våld, och hot med en yxa, stal en 31-årig man bilen från en äldre kvinna i Herrljunga. Mannen åtalas nu för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Det var i början av augusti som en kvinna i 80-årsåldern hade tankat sin bil på Ringleden i Herrljunga. När kvinnan skulle hoppa in i bilen dök en man upp. Mannen slet ut kvinnan ur bilen så att hon ramlade till marken och där uppstod ett tumult när gärningsmannen försökte slita åt sig bilnycklarna från henne.

Hotade med yxa

Enligt uppgifter i förundersökningen ska angriparen ha plockat fram en yxa och uttalat något i stil med att ”om jag inte får nycklarna slår jag ihjäl dig”. När mannen till slut kom över bilnycklarna och körde ifrån platsen släpades kvinnan med bilen en kort bit innan hon kastades av och slog i ryggen. I samband med angreppet bröt kvinnan ett ben i ena underarmen.

Släpptes ut av polis

Med hjälp av övervakningsbilder från en butik i Herrljunga kunde polis identifiera den misstänkte bilrånaren som en 31-årig man, vilken då nyligen hade släppts från polishuset i Alingsås där han varit omhändertagen på grund av berusning. Mannen greps senare av polis i Göteborg, där kvinnans bil också hittades övergiven på en parkeringsplats.

Läs hela artikeln i lördagstidningen:

Ångrar sig 

Otydliga minnesbilder

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.