Foto: MIKEY LENNARTSSON
Peter Ribbing, entreprenör i Bjärke.

”Alla är lika viktiga på en arbetsplats”

Gästbloggen

Företagaren Peter Ribbing är en av dem som är med och arrangerar Bjärkedagen 29 september. Den här veckan skriver han om både sitt engagemang för Bjärkebygden och om sitt företagande.

Söndag 9 september

Då var det dags för mitt sista inlägg och det skriver jag när klockan är 23.30, och jag sitter på hotellrummet i Jönköping, och i morgon är det sista dagen på årets mässa. Idag hade vi bra fart i vår monter och sålde 4 villavagnar till kunder från olika platser, längst bort var de som kom från Värmdö.

Så i morgon plockar vi iordning i vår monter och förbereder för att köra ut våra 5 villavagnar på måndag som sen ska hämtas för transport hem till Sollebrunn. Sen ställer vi iordning dem i vår utställningshall och ser fram emot premiärvisningen på hemmaplan nästa söndag.

Valvakan tillbringar jag i Jönköping, sen får vi se hur den slutar. Det är ju mycket för dem som ska regera att ta tag i. Med så mycket löften som delats ut så låter det ju som alla har lösningar på problemen. Sysselsättningen är en viktig del och jag är glad att våra barn har jobb, och det viktigaste, att det trivs. Johan vår äldste han jobbar på Sollebrunns betongelement, Malin vår yngsta hon jobbar på Veoneer i Vårgårda. Marcus jobbar hos mig och har så gjort i snart 3 år, och är otroligt lojal och ambitiös. Man vet ju aldrig innan hur det ska gå att jobba far och son, men för oss fungerar det utmärkt. Oavsett jobb så ju ändå det viktigaste att man lär sig och sätter sig in i arbetet.

Titlar i ett fåmansbolag som jag driver eller har drivit är inget som jag lägger stor vikt vid, så VD har det aldrig stått på mitt visitkort, men för vissa så är titeln viktig. Jag tycker nästan oavsett vem man frågar vad han eller hon jobbar med så förväntar jag mig egentligen bara att höra arbetsplatsen, men man får ofta höra ett långt utlägg att man jobbar där och där och ansvarar för det och det. Det är väl kul att man kanske växer på sin arbetsplats och får mer ansvar, men det är lätt att glömma bort att alla är lika viktiga på en arbetsplats oavsett vad man har för uppgift.

Jag känner nästa lite saknad att min tid som bloggare är över. Att känna saknad gör vi väl alla någon gång, som när vi t.ex. fick ta bort vår hund Molly för 1,5 år sedan, det var något fruktansvärt och det förstår säkert alla som varit i samma situation någon gång.

Att mista någon person som står en nära är också så ledsamt och kan göra så himla ont. Vi har bott i vårt hus i Sollebrunn sedan 1984 och har haft de absolut bästa grannar man kan ha. Sune Mattsson rycktes bort alldeles för tidigt och har lämnat ett stort tomrum efter sig. Det vardagliga som att träffas utanför på gatan och slänga några ord, eller som alltid av Sune få en hjälpande hand när det behövdes. Oj Sune var jag saknar dig, och det är vi många som gör. Sunes fru Ing-Britt bor kvar förstås och vi pratas vid ganska ofta och ibland så minns vi saker från Sune och då kommer det givetvis några tårar.

Det finns ju också saker att glädjas åt. Förutom ordinarie jobb så är det också mycket annat roligt att se fram emot. Vi har Bjärkedagen 29 september med bl.a. Elisa på torget i Sollebrunn. Vi har ett stort engagemang med slottsmässan på Koberg. Sen har jag kvar flera roliga saker att göra som jag fick av vänner och bekanta på min 60-årsdag, och den festen är nästan värd en egen berättelse. Om en månad åker vi på semester till Spanien, och de sista dagarna kommer mina vänner från herrklubben ner och hälsar på. Nu går vi ju också in i en liten mörkare period på året, men faktiskt så är det också lit mysigt.

Jag hoppas Ni tyckt det varit roligt att få ta del av det jag skrivit, och som handlat om vad jag gjort och lite om vad jag håller på med just nu och kommer att göra framöver. Tack för att Ni följt min blogg och för de positiva reaktioner som jag fått från en del av Er.’

Nu höll jag på att glömma svaret på gårdagens lilla gåta. Vad det är för likhet mellan ett fruntimmer och en stekpanna. Jo båda sätter sprätt på korven. (eller löken)

Var rädda om Er och ta med Er mina ledord. Bemöt andra som du själv vill bli bemött

PR

 

Lördag 8 september

N som i Nils, det var bokstaven jag sökte i gårdagens gåta. Jag är verkligen nöjd med årets mässa som är den bästa sedan vi började visa villavagnar för snart 10 år sedan. Det finns ett jättestort intresse för att investera i fritid, och eftersom vi har ett mycket bra samarbete med de flesta campingar så kan vi erbjuda bra platser.

Om det är första gången Ni läser min blogg så är jag alltså på Elmiamässan i Jönköping denna vecka. Intresset för att sätta upp vagnar på egen tomt är något vi ser ökar hela tiden. Jag blir extra varm när man ser villavagn som ett smidigt generationsboende, så när söner eller döttrar kommer och berättar att de vill att deras föräldrar ska flytta hem till dem och bo i en villavagn, så påminner det mycket om hur man bodde förr. Inte i villavagn men att man bodde i två generationer i husen, framförallt på landsbygden.

Nu har jag fått ett svar från kommunen om eventuell byggnation i Sollebrunn. Jo det är så här att det enligt kommunen är stor efterfrågan på mark i Sollebrunn, och de har marknadsanpassade priser.

Nu har ju kommunen haft tre tomter till salu i många år, och senast det byggdes ett nytt hus inne i själva Sollebrunn var, om jag är rätt underrättad, 1996. Men det är ju fantastiskt att det är efterfrågan på tomter så håll i Er nu alla byggfirmor, vår fina järnhandel, möbelaffären och alla andra, nu kommer det nog ta fart. Jag har haft lite idéer om hur vi kan komma igång med byggnation i Sollebrunn, men nu lägger jag inte mer energi på det.

Tänk om det är så att kommunen vill hindra att det byggs för mycket i Bjärke! De kanske tänker att om Bjärke växer och blir för stort då kanske vi här uppe vill återbilda Bjärke kommun igen, kan det vara så? Jag säger inte att det är så, jag bara tänker högt. Eller är jag dum eller är det så att jag bara har otur när jag tänker?

Hur kan du göra affärer ihop med Bert Karlsson var det många som frågade mig för ett antal år sedan. Vi startade ju två bolag ihop för att erbjuda boende för flyktningar, och efter att ha fått information om hur migrationsverket skötte detta så var det inte ett så svårt beslut. Visst var det en chansning när vi köpte in Stora Ekeberg i Skara och Wermlandia Spahotell i Ekshärad. Men med de priser som migrationsverket betalade per boende och natt så blev man nästan rädd.

I de upphandlingar som följde sänkte vi priset med över det dubbla mot vad de hade betalat förut. Detta är något som så många inte visste om, mest var det nog prat om hur mycket pengar vi tjänade. Visst tjänade vi pengar men vi var också med och bidrog till en halvering av kostnader mot var det varit innan, och vi tog en stor chansning. Nu står anläggningarna tomma och är till salu. Men vad det gäller Bert så är han en snäll och reko kompanjon, som har sitt sätt, men det har vi ju alla.

När det gäller att chansa så var det samma sak när jag startade PR Husbilar 1989. De flesta prata väl tyst men flera sa till mig hur ska det gå att sälja husbilar i Sollebrunn. Det var en chansning men att jag startat från noll så omsatte vi över 100 miljoner när jag sålde firman 2006. Var det bara tack vare mig? Nej inte alls, jag var lagledare över en fantastisk personal, ingen nämnd ingen glömd.

Går det att driva en folkpark, visst gjorde de det. Kan det verkligen gå att sälja villavagnar i Sollebrunn? Det går jättebra, men allt är en chansning innan man vet, men jag är så jäkla nyfiken av mig och med facit i hand så har det varit bra att vara nyfiken.

Ni som läst mina tidigare blogginlägg förstår ju att min familj står mig nära. Johan, vår äldsta son, fick en son tillsammans med sin Angelica den 15 april och vi har fått vårt första barnbarn. Ja, det är lika fantastiskt som man hört alla säga. Visst har man tyckt att alla tjatar om att det är något otroligt med detta att få barnbarn och det är det verkligen. Nils är en gåva som verkligen tillfört oss så mycket. Nu är man en stolt farfar, men som en kompis sa till mig, hur är det att vara gift med en farmor?

Ni som kanske undrade om vi verkligen cyklade från Vassbotten, så var det helt fel. Givetvis så cykla vi från Vassbacken när vi under 4 mil trampade vid Göta kanal. Rätt ska vara rätt.

Nu är det fredag kväll och en ny dag väntar i morgon, tills vi hörs så kan Ni fundera på vad det är för likhet mellan ett fruntimmer och en stekpanna?

Må väl
PR

Fredag 7 september

När jag nu skriver så ser jag att klockan är 18.00 på torsdag e.m. Vad kastar man överbord inomhus, just det bordsduken. Ni kanske undrar varför jag skriver gåtor i varje blogg. Det där bara en liten kul idé att få underhålla Er läsare och sätta igång hjärncellerna lite.

Att syssla med underhållning är verkligen roligt på alla sätt. I mitt bolag PR Nöje så har jag arrangerat diverse arrangemang. Främst så har jag varit lokal arrangör av Diggiloo i fem år. Två gånger i Lysekil och tre gånger i Vänersborg. Dessutom varit lokalt ansvarig för Björn Skift sommarturné i Lysekil 2014.

Den första gången som jag fick upp intresset för att arrangera något lite större var när Stefan & Krister kom till Gräfsnäs Slottsruin med sitt 20-årsjubileum. Eftersom jag var bekant med producenten så fick jag frågan och när det krävs mycket folk så var det självklara valet för mig att köra det via Sollebrunns AIK. Då ställde som alltid våra spelare och ledare upp till 100 procent med att bygga scen, och andra diverse göromål.

Jag minns så väl känslan av att se kön som ringlade sig lång fram till entrén. Tack vare att vi gjorde ett bra jobb den gången så blev vi anlitade till Galenskaparna & After Shaves sommarturné året efter, också i Gräfsnäs. Goa pengar till Saik, samtidigt som det var kul arrangemang. Många av dessa artister har man idag ett mycket bra förhållande med och det är alltid lika roligt att träffa dem eller bara över telefon prata bort några minuter.

Patrik Krall, som producerar diverse underhållning, är alltid kul att jobba med, och det är han som bl.a. står bakom Diggiloo som har blivit en riktig sommartradition. Under 15 år har de underhållit runt om i Sverige och även om jag inte var med på något ställe i år så tog vi oss till Karlsborg för att se denna show. Vi hade ett par härliga dagar hos min syster Eva i Hjo och hennes gubbe Kjell så det var vårt ”hotell” under två nätter. Maggan, min fru, har alltid önskat att få cykla vid Göta kanal och det passade vi på att göra denna helgen tillsammans med Eva och Kjell. Vi startade i Vassbotten och cykla upp till Norrkvarn, och så vände vi där efter en lunch. Totalt blev det fyra mil och jag kan varmt rekommendera denna tur.

När det gäller nöjesarrangemang så köpte jag vår kära folkpark i Sollebrunn, Parkliden 2006 och hade premiär med Streaplers i juni 2007. Tänk att det kom 1500 personer, vilken kväll. Många var engagerade denna kväll och som tur är så har man många som vill hjälpa till. Det var kompisar i entrén, familjen i cafeterian, svärmor som bryggade kaffe så det stod härliga till.

Eva-Britt, som min svärmor heter, är fantastisk på många sätt, men hennes bak är otrolig. Alltså med bak menar jag det som hon åstadkommer vid spis och ugn. Att åka till Eva-Britt och Mats i Mörlanda, då är alltid gott fika garanterat på bordet. Ja, mycket roligt får man uppleva i samband med dessa arrangemang, och att just ha roligt är väl ändå kryddan i livet.

Återigen på Elmia så har vi haft mycket folk i vår monter och en gammal kund som köpte husbil av mig kom fram och berättade minnen från våra husbilsträffar vi haft. Tänk så mycket man har fått vara med om i samband med jobben man haft. Sen är det såklart extra roligt när de säger att de saknar mig, då har man väl tydligen betytt något. Det är också roligt att se hur Fredrik driver företaget vidare med framgång.

Jag berättade tidigare och mina chefer på Järnhandeln i Vara. Stellan var en jäkel på att berätta roliga historier, vilket gjorde att jag fick upp intresset för att göra detsamma. Men Ni som känner mig vet ju också att de mesta handlar om saker som finns under bältet. T.ex. amerikanen, tysken och en bonde från Falköping som stod och skröt. Amerikanen sa, hemma i Amerika har vi så mycket båtar att havet det ser vi aldrig, det är alldeles tätt. Tysken ville inte va sämre – hemma i Tyskland har vi så mycket flygplan att vi ser aldrig himlen, det är alldeles tätt med plan. De titta båda på bonnen som sa – hemma i Fallköping har gobba så stora snoppar att det kan setta sju skater på ra. De tyckte det var för jäkligt så de ville backa lite så amerikanen sa – riktigt så mycket båtar har vi väl inte, det är klart att vi ser havet ibland, så riktigt tätt är det väl inte. Tysken – jo det är klart att så himla tätt med flygplan har vi väl inte så visst ser vi himlen. Då titta de på bonnen som sa – ska jag säga som sanninga är så setter la inte skatera så tätt di heller.

Jag avslutar med denna lilla historia och laddar för en ny dag på mässan i Jönköping.

Okej Ni får en gåta till. En gång i veckan ser du mig två gånger i minuten? Vad söker jag?

Må väl
PR

Torsdag 6 september

När jag skriver detta är det onsdag eftermiddag och jag befinner mig på Elmia i Jönköping och vi stänger för dagen. Vilken start vi fick i år med premiärvisningen av Rapidhome Villavagnar 2019. Första vagnen sålde vi efter ungefär två timmar, snabbaste affären hittills under alla år.

Mötet med nya människor är fantastiskt på många sätt. Det är ju i och för sig en förutsättning att man tycker om det och att det känns naturligt, och det gör det i mitt fall. En del kunder man haft genom åren har blivit riktigt goda vänner, och när man jobbar på mässan så kommer det fram så många och hejar. Med automatik så kommer man in på vilken husbil de köpte och vilket år det var. Idag kom det fram ett par från Tidaholm som köpte husbil 1995 av mig och som jag i stort sett inte träffat sen dess. Ett annat par från Stockholm kom fram och berätta att de hade kvar bilen de köpte av mig 2006, det värmer verkligen. Jag brukar skoja med dem och säga att den affären lever jag på än.

Jag har fått flera positiva reaktioner på det jag tidigare skrivit, framförallt när jag beskrev hur jag kände när det gäller utveckling av nya villatomter i Bjärke. Ännu har inte någon från kommunen hört av sig, men vi får se vad som händer.

När det gäller Bjärkedagen i Sollebrunn så kom det en positiv nyhet idag, och det var från Rolf Wollert som meddelar att det blir en musikgudstjänst på kvällen i Erska kyrka på Bjärkedagen. Jonas Brobäck Swinging band, Bjärkedagskören, solister och Mats Andersson i bild och tal. Tack Rolf för detta initiativ, det kommer säkert bli hur bra som helst, så vi hoppas att vi fyller kyrkan.

I morgon, eller idag för Er som läser, kommer Maggan min fru till mässan, vilket blir härligt. Vi får hjälp i vår monter och har man varit ifrån varandra några dagar så längtar man, en härlig känsla att ha kvar efter alla år tillsammans. Att också få ha förmånen att ha många riktiga vänner är en gåva. Ibland så märker man vilka som är ens riktiga vänner. Man blir så besviken när man som jag råkat ut för att någon som man trodde en var en bra kompis, lurade mig i samband med en uppgörelse. Jag har även blivit mobbad på mitt första jobb, och att bli utsatt för vuxenmobbing, det är inte något jag önskar någon. Det sätter djupa spår men efter många år så har man gått stark ur detta. Så till de personer man inte kan lita på så säger jag, Tack för dansen. Långsint, visst är jag det men dessa personer är inget värda för mig idag.

Min familj håller jag allra högst, som säkert alla gör. För mig är det viktigt att ha en bra relation med de som står mig nära. Jag är yngst i en syskonskara av fem barn. Mina föräldrar är borta sen ett antal år, men jag har mina underbara syskon och deras ”gubbar och gumma”. Underbara människor som jag umgås med så ofta som möjligt. En förmån är även att ha dem relativt nära, Vallda, Hjo, Vara och Nossebro. Lilian, Marianne, Eva och Stig, Ni är underbara. Mina svågrar på min frus sida bor båda i Sollebrunn, Joakim och Christer med familjer så vi hejar på varandra lite oftare förstås, så roligt.

Jag vet och hör från kunder att en del har en dålig relation med sina syskon. För mig är det alltid lika tråkigt att höra så jag brukar ge dem rådet att pratat ut och börja om på nytt. Vi har varandra bara en gång. Nu har jag nog varit lite sentimental, men de som känner mig väl förstår mig också tror jag.

När vi är inne på relationer så måste jag nämna vår herrklubb, ”Njutarna” Vi har bara roligt och träffas två gånger om året. Riktiga kompisar som man kan lita på. Nu har jag delat med mig lite från min känslosamma sida. För känslosam är jag och har lätt för att fälla en tår i diverse situationer. Min fru skojade om det på min 50-årsfest för 10 år sedan, att jag gråter till och med till Bonde söker fru.

Svaret på min gåta om vilken nyckel man inte kan öppna dörrar. Några har messat mig och hade svaret, Skiftnyckeln.

Ska vi ta en till: Vad kastar man överbord även inomhus.

Må väl
PR

Onsdag 5 september

Onsdag morgon, och på utsidan av hotellet är det full fart på anländande besökare. Kön började ringla lång med husvagnar och husbilar redan igår kväll till Elmia, där jag nu befinner mig på min 32:a husvagn & husbilsmässa. Nu säljer jag ju varken husvagnar eller husbilar, men så heter i alla fall mässan. Det är 8:e året som vi visar villavagnar, mitt nuvarande och huvudsakliga arbete. Man kanske inte skriver utsidan på hotellet men utsidan var svaret på gårdagens lilla gåta, på vilken sida har fåret mest ull?

Kontanterna var ju svaret på vilka som är de mest populära tanterna. Kontanter blir det bara mindre och mindre av och det är en utveckling som givetvis är bra på alla sätt, men jag tillhör dem som gärna vill ha lite kontanter på sig, även om kortbetalningar och swish är både smidigt och säkert. Eftersom jag bara har jobbat med försäljning sen jag var 17 år så har man ju hanterat otroligt mycket pengar. Jag har fått frågan någon gång när jag varit ute och pratat för något sällskap eller dylikt som har varit intresserade av min resa som företagare, när jag tjänade min första krona? Nu kan man skratta åt det men jag hade lite dåligt samvete några år efteråt, Jo Ni läste rätt, en säljare kan ha dåligt samvete, men i mitt fall så är detta tror jag enda gången. När jag var ca 10 år så hade jag och några kompisar något som vi kallade Dunsåsens naturskyddsförening. Dunsåsen heter stället där jag vuxit upp. Vi skickade efter klistermärken från Naturskyddsföreningen som vi fick gratis. Dessa satte vi upp på olika ställen för att upplysa om budskapet, håll Sverige rent. Jag hade varit ute på cykeln och klistrat upp lite märken och hade några kvar av modell större, typ som man satte på bilar förr med ett S på för att se vilket land man kom ifrån. Då åkte jag fram till en bonde som jag kände och frågade om han ville köpa ett märke för 50 öre, och det gjorde han. Kommer ihåg att jag kände mig stolt över att tagit initiativet och lyckas sälja något som jag fått gratis.

Jag har så otroligt mycket härliga minnen från de arbeten jag haft. Först på Lindquists Järnhandel i Vara, med de underbara cheferna, Åke och Stellan. Jag brukar alltid nämna dessa för de var mina första riktiga arbetsgivare. Jag hade en liten sejour i samband med praktik i Trollhättan på Järnbolaget där, i samband med gymnasiet, men Åke och Stellan var mina chefer i 10 år och lärde mig hur man bemöter kunder. Alla Ni som driver företag och ska anställa personal, tänk så viktigt det är att en förstagångsjobbare får ett bra bemötande på sin första arbetsplats. Det gäller även om man tar emot prao från skolan. Deras intryck av arbetslivet kan vara avgörande för fortsättningen.

När vi ändå är inne på arbete så hade jag också en bra läromästare i Kjell-Owe Andersson på Sollebrunns Järnhandel mellan 1985–88. Efter en kort sejour som säljare på Luna i Alingsås så startade jag så PR Husbilar 1989. Jag sålde PR husbilar 2006 till Fredrik Ryberg som jobbade hos mig då, och 2010 startade jag PR Villavagnar. Detta var en liten sammanfattning av mitt liv fram till nu.

För att prata företag och nutid så känner jag mig trygg när man är på hemmaplan och man behöver anlita t.ex. hantverkare. Vi tog kontakt med en städfirma i Jönköping i torsdags som skulle komma och hjälpa oss i vår monter på måndagen när vi började göra iordning våra vagnar. De kom aldrig och när jag ringde dem så svara de inte. Ringde flera gånger men sen ringde jag från en annan telefon och så svara han som jag hade bestämt tid med. Jodå han är på gång, kommer om några minuter, fick jag till svar. Men icke, det kom aldrig någon och då tänker jag hur gammalt blir detta företag. Nä tacka vet jag seriösa företag, och det måste jag säga att de jag anlitar runt Sollebrunn, de kan man lita på.

Nu säger jag hej då för idag och Ni kan ju fundera på vilken nyckel som inte kan öppna dörrar?

Må väl. PR

Tisdag 4 september

Hoppas Ni hänger på denna veckan och läser om vad som händer. Som jag skrev om igår så håller vi på och iordningställer vår monter på Elmia i Jönköping för att i morgon ta emot våra besökare.

Detta blir min 32:a husvagns- och husbilsmässa så man känner sig som hemma här. Det är ju val för många i dessa tider. Vilken modell ska man välja, vilka gardiner ska vi ha, vilken färg på fondväggar, hur ska vi utrusta den? Ja, valen är många, men det brukar bli bra till slut. Att välja är ju också en fråga om hur vi vill att Sverige ska styras de närmaste fyra åren. Hur det än går så finns det mycket för nästa regering att ta tag i. Mer än så tänker jag inte nämna om politiken, det jag vet säkert, är att jag aldrig kommer att bli politiker, och det är väl ändå kört när man kommer upp i min ålder, om man inte har varit engagerad förut.

Som jag nämnde igår så står ju Bjärkedagen för dörren den 29 september. Det nya upplägget har vi nu haft några år och det är alltid ett uppskattat arrangemang. Det är viktigt att vi håller ihop i Bjärkebygden och med våra fantastiska sponsorer så kan vi genomföra detta år efter år.

Jag läste en insändare i denna tidning att man planerar att utveckla nya bostadsområden i Alingsås, och ta jordbruksmark i anspråk runt Bolltorp/Tomtered. Detta skulle man godkänna på bekostnad av att inte utveckla nya områden i Bjärke. Vad är detta för idiotiska förslag? Nu har jag inte kontrollerat att detta stämmer, men är det någon politiker som läser detta och kan dementera så vore jag tacksam. Är det riktigt, då vill jag, och säkert alla andra i vår bygd få ett svar på hur man tänker.

Är det nu riktigt, så vill jag ju inte anklaga någon för att vara dum i huvudet, men Ni har en jäkla otur när Ni tänker. (Det var ett gammalt påstående från Bert Karlsson om Bosse Ringholm)

Jag är så tacksam för alla ideella krafter som jobbar i vår bygd. Tänk så fina cykelbanor vi fått t.ex. tack vare att ett antal personer tagit tag i detta. Våra idrottsklubbar gör ju också ett otroligt arbete för att ge våra ungdomar en meningsfull fritid. Sollebrunns AIK som ligger mig väldigt varmt om hjärtat står inför nya utmaningar hela tiden. Just nu är vi bl.a. i full färd med planeringen inför vårt årliga uppdrag på Slottsmässan på Koberg 22–25 november. Sedan starten för över 10 år sedan har vi varje år jobbat för Svenska Slottsmässor med hjälp av parkeringen. Vi har också hjälpt till i caféet, men nu har vi, mycket tack vare Carl Silfverschiöld, fått förmånen att driva caféet själva. En stor utmaning men vi är taggade och vi hoppas att spelare, ledare och föräldrar ser möjligheterna och är positiva att hjälpa till. Totalt kommer vi i år att sysselsätta ca 150 personer på Koberg. Vi jobbar alltså inte åt Koberg utan till 100 procent för vår fina klubb, Sollebrunns AIK.

Nu är det snart dags att gå till hotellet, så man är utvilad när mässan slår upp portarna. Då ska vi träffa nya kunder och förhoppningsvis sälja några nya villavagnar. Mötet med nya människor och att sälja, ja det är egentligen det jag gjort sedan jag började på Lindquists Järnhandel i Vara 1975.

Och så var ju svaret på gåtan om vilka tanter som är mest populära. Mitt svar är kontanterna.

Jag skickar med en annan tills i morgon: På vilken sida av fåret är det mest ull?

Må väl
Peter Ribbing

Måndag 3 september

Ska jag verkligen blogga? Ja, tydligen har jag gått med på detta och det kanske blir både första och sista gången. Under denna veckan ska jag alltså dela med mig av diverse ting och det kommer att handla lite om vad jag gjort men framför allt vad som händer runt omkring just nu och framåt.

Jag fick frågan om jag ville dela med mig av twitterkonto, instagram m.m. men jag är helt utanför den stora grupp som använder så kallade sociala medier, och faktiskt, det går mycket bra ändå.

Jag är en stolt Bjärkebo och har varit så sen 1980. Detta beror på att jag träffade min underbara fru 1979 och sen gick flyttlasset från Nossebro till Sollebrunn. Även Stora Mellby har varit vårt hem i två år men sen 1984, då vi köpte vårt hus, så är vi fast här och trivs mycket bra.

Det jag önskar är att Sollebrunn skulle börja växa igen som på 70- och 80-talen, så det skapas underlag för butiker och andra serviceanläggningar. Tänk att få se nya villaområden växa fram och se vårt lilla samhälle växa, med allt vad det innebär. Det kan finnas något på gång, och jag hoppas våra Bjärkepolitiker gör vad de kan för att främja vår bygd.

Mitt huvudsakliga arbete är faktiskt försäljning av små hus, fast det är villavagnar, eller fritidshus på hjul. På PR Villavagnar som min son Marcus och jag driver importerar vi vagnar Från Rapidhome i Frankrike och har så gjort sen 2010. Just nu förbereder vi oss för fullt med att ta emot besökare till Elmia i Jönköping mellan 5 och 9 september så vi är i full färd med alla förberedelser.

Jag har lite andra järn i elden också vilket jag återkommer till, om Ni vill fortsätta att läsa det jag skriver vill säga. Jag får hör ibland att en del tycker jag är en riktig entreprenör, och när jag hör det så blir jag stolt. Det är ett ord som jag tycker passar in på många personer i vårt område, för vi har så många duktiga entreprenörer i olika branscher.

En del av dem kommer Ni träffa när Ni besöker Bjärkedagen i Sollebrunn 29 september. Vi är en kommitté som jobbar för fullt med detta arrangemang just nu, och jag kan lova att det blir ett bra program. Helt kostnadsfritt tack vare våra sponsorer som stöttar detta. Jag slutar med dessa ord och hälsar Er välkomna till nästa läsning.

Förresten en liten gåta skickar jag med: Vilka tanter är mest populära?

Må väl.

  • Peter Ribbing
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.