FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Seger men inte mycket mer i premiären

Handboll

Alingsås HK gick segrande ur premiären av Handollsligan.
AIK betvingades med 25–22 men någon bländande insats var det inte tal om.

Nej, Mikael Franzén var inte speciellt nöjd efter matchen, de två poängen till trots.

– Jag är besviken. AIK gör det jättebra men det är för många hos oss som inte presterar. Vi ska vara längre fram än såhär tycker jag. Vi ska ha tempo men AIK springer mer än oss, det är dom som tempoväxlar framåt medan vi är sega och gör enkla misstag. Vi ska ha högre krav på oss själva än vad vi presterar här idag.

AHK började matchen riktigt knackigt och gästerna var uppe i ledning 5–2 innan hemmalaget började komma ikapp. Efter 23 minuter ledde Alingsås med tre bollar, en marginal som stod sig till paus.

I andra halvlek hade sedan AHK fyra måls ledning vid ett antal tillfällen men dåligt tempo, tekniska fel och tveksamt försvarsspel gjorde att AIK hela tiden kunde komma tillbaka och göra matchen spännande igen.

I praktiken avgjordes det inte förrän under de sista minuterna. Philip Jonsson bommade ett bra läge med dryga 90 sekunder kvar och ställningen 24–22. I anfallet därpå vräkte sig Fredrik Teern fram, med två man hängandes på sig, och avgjorde till 25–22.

– Det är många små detaljer som AIK gör bättre än oss idag, men till slut är vi lite bättre spelare för spelare och kan vinna. Det är ingen större laginsats idag, det är det inte, säger Mikael Franzén.

Kan man skylla något på en tidig säsong och lång resa mot Gorenje, eller var det bara dåligt?

– Jag tycker vi gjort en fantastisk försäsong och då är det dags att vi visar det, vill vara ett bra lag och spelar bra handboll. Idag gör vi inte det. Ska vi vinna mot Guif borta på fredag krävs det en rejäl nivåhöjning.

Läs mycket mer från matchen i torsdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.