PRESSBILD
Stina Claesson och Anna Lindh från Alingsås lasarett mellan Riksstrokes ordförande Bo Norrving och nationella riksstrokekoordinatorn Hannele Hjelm.

Sjätte gången gillt för lasarettet

alingsås

Sjätte gången gillt! Alingsås lasarett har utsetts till Årets strokeenhet av styrgruppen för Riksstroke och är den klinik i landet som utmärkte sig bäst för god strokevård 2017.

Fem gånger tidigare – 2010, 2013, 2014, 2015 och 2016 – har Alingsås lasarett fått ett särskilt omnämnande för god strokevård, men den finaste utmärkelsen har tilldelats andra sjukhus. 

Men nu var det alltså Alingsås tur att kunna uppvisa de bästa resultaten. Priset baseras på data som är insamlade under helåret 2017.

Avdelningsföreståndaren Anna Lindh och sjuksköterskan Stina Claesson deltog på Riksstrokes användardag i Stockholm på onsdagen och fick då ta emot diplom och blommor.

Riksstroke är ett kvalitetsregister med syfte att bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet. Riksstroke är unikt bland kvalitetsregistren eftersom det innehåller en kombination av uppgifter om vård och omhändertagande, boende, patientens upplevelser både under akutskedet samt efter 3 och 12 månader efter insjuknandet.

Riksstroke har funnits sedan 1994 och varje år registreras cirka 22 000 insjuknanden. Alla svenska sjukhus som vårdar strokepatienter i akutskedet deltar i registreringen. Under den tid som Riksstroke har funnits, har kvaliteten på svensk strokevård förbättrats markant, skriver de ansvariga i ett pressmeddelande. Men fortfarande finns det mycket att göra för att vården skall hålla en jämn och hög nivå på alla sjukhus i landet, tillägger de.

Läs i AT på lördag hur Anna Lindh förklarar den goda strokevården på Alingsås lasarett.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.