AHK:s resa i kvalspelet till EHF-cupen är över. Arkivfoto: MIKAEL SVENSSON

Stopp i returmötet – AHK utslaget

Handboll

Returen nere i Slovenien blev ett drama ända in i slutminuterna. Ett revanschsuget Gorenje Velenje drog det längsta strået och vann med 28–22 (13–10). Det betyder att AHK är utslaget ur EHF-cupens kvalspel.
– Det känns riktigt, riktigt, surt, säger tränaren Mikael Franzén med en suck till AT.

AHK hade tack vare 26–23-segern i första mötet förra helgen tre bollars försprång inför returen på lördagskvällen.

En tuff uppgift skulle det visa sig. Ett piggt hemmalag tog tag i taktpinnen och ledde som oftast med två eller tre bollar i den första halvleken. Slovenerna, som var något hetare och mer effektivt, ledde med 13–10 i paus.

AHK repade mod efter pausen och gjorde så att det blev nerv ända in i slutminuterna.

Vid hemmaledning 24–21 och fyra minuter kvar tog Velenje ut målvakten efter att laget fått en utvisning. Samuel Lindberg fick tag i bollen och kastade mot det öppna målet från egen planhalva, men bollen gick strax utanför. Ett mål där hade betytt att AHK varit i överläge i dubbelmötet.
– Det var snuskigt nära. Mål där och vi hade haft matchen i våra egna händer, säger Franzén.

Istället kunde slovenerna avgöra tillställningen och vinna med 28–22, och sammanlagt 51–48. AHK:s äventyr i kvalspelet till EHF-cupen är således över.
– Vi gjorde en okej insats, men för att gå vidare hade det behövs en klockren sådan. Jag tycker att vi var bra förberedda och gnuggade på bra, men vi tog inte tillvara på dom chanserna vi bjöds på, menar Franzén.

Laget åkte hem till Sverige tidigt under söndagen och på tisdag väntar premiär i Handbollsligan då AIK gästar Estrad. Att ladda om inför den uppgiften efter sortin i Slovenien ska inte vara några problem, menar Franzén.

– Klart att vi är laddade för en hemmapremiär och det blir dessutom en möjlighet för oss att ta revansch.

Målskyttar, AHK: Niclas Barud 5, Andreas Berg 4, Andreas Lang 3, Samuel Lindberg 2, Benjamin Helander 2, Fredrik Teern 2, Felix Claar, Johan Nilsson, Mishels Liaba, Tobias Sandberg.

Mer om AHK i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.