Tog strypgrepp på kvinna – åtalas för grov misshandel

Vårgårda

En 22-årig man åtalas för grov misshandel efter att han under sommaren tagit ett stryptag på en kvinna. Mannen misstänks även för stöld i kvinnans bostad.

Det var i slutet av juli som en kvinna kom hem till sin bostad efter att ha varit bortrest någon dag. Inne i lägenheten blev hon överrumplad och överfallen av en man. Enligt de uppgifter som framkommit tog gärningsmannen ett stryptag på kvinnan, som fick så svårt att andas att det svartnade för hennes ögon. I samband med tumultet som uppstod blev kvinnan även biten i axeln av gärningsmannen. Hon lyckades dock slå sig fri och lämna bostaden och larma polis.

Häktad i augusti

Den misstänkte 22-åringen, vilken tidigare haft en relation med kvinnan, greps kort efter händelsen och sitter sedan början av augusti häktad. Enligt åklagarens uppfattning har mannen utsatt kvinnan för livsfara, och visat särskild hänsynslöshet och råhet, genom att ta stryptag på henne. Han åtalas nu för grov misshandel.

I de förhör som hållits medger 22-åringen att han varit i kvinnans bostad vid den aktuella tidpunkten. Han medger också att han använde våld mot henne, men menar att det inte var något planerat angrepp.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

  • Erkänner inbrott
  • Bröt kontaktförbud

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.