FOTO: MARCUS LÖFSTRÖM

Tre solklara poäng till AFC

Fotboll

Trots att det var gästande QBIK som behövde poängen, var det Alingsås FC som dominerade mötet lagen emellan och vann med klara 3–0 (3–0).

Att det var QBIK som kämpade för sin existens kring kvalstrecket syntes inte på Mjörnvallen. AFC tog nämligen tag i taktpinnen per omgående och redan efter sju minuter tog man ledningen sedan Lisa ”Töllsjö” Johansso krutat in bollen i bortre burgaveln efter att namnen med smeknamnet ”Mini” jobbat fram bollen på alingsåsarnas vänsterkant.

Målet präglade hela första halvlek, och för den delen resten av matchen. Det var AFC för hela slanten mot ett QBIK som inte kom någonstans.

– En stabil match från vår sida. Vi spelar bra fotboll över 90 minuter, vågar spela avslappnat och rulla boll hela vägen, säger tränare Junior Orantes efter matchen.

Ett hårt arbetande AFC-mittfält vann näst intill varje närkamp mot Qbik och skickade iväg missiler i djupled på Rebecka Sultan och Lisa ”Mini” Johansson. Efter 28 minuter var det dessa två som kombinerade till 2–0. ”Minis” avslut räddades och Sultan kunde enkelt rulla in returen i öppet mål.

Nio minuter senare var det dags igen, denna gången via ”Mini” som satte 3–0 hur säkert som helst från straffpunkten.

I andra halvlek gjorde AFC två byten direkt, ut med Moa Jarl och Matilda Larsson och in med Ebba Ranieli och Hilda Svensson, och Alingsåsdominansen bara fortsatte. Rebecka Sultan, Lisa ”Mini” Johansson, Josefin Wiklund och Marie Åhs hade alla lägen att öka på ledningen. QBIK fick å sin sida iväg sitt första skott på Tea Olin efter 81 minuter.

– Tjejerna var revanschsugna efter matchen mot Göteborg senast där vi inte kom upp i nivå, idag var dom extra taggade och vi gör en betydligt mycket bättre match. Jag är nöjd med hela insatsen, säger Junior Orantes vidare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.