Foto: PRIVAT
Boris Jernskiegg (SD)

”Vi är återhållsamma med vidlyftiga löften”

Partibloggen

Nu är det dags! Fyra år går fort och nu skall vi rösta för framtiden igen. Många har redan förtidsröstat men för er som inte bestämt er kommer jag att förklara varför ni skall rösta på Sverigedemokraterna!

Mitt parti bygger på gemenskap. Vi tror på nationalism och vi har en socialkonservativ ideologi. Alltså ser vi trygghet och tradition som en viktig ingrediens i samhällsbyggandet. Vi är ett försiktigt parti. Alingsås har gamla anor och fyller 400 år nästa år. Att vi älskar staden beror på en vacker, klassisk arkitektur och en behaglig rumskänsla inbakad i grönskande parker. Ny bebyggelse tenderar till att vara kall, hård och okänslig. Vi trivs bättre i den lågmälda trästaden före höga betonglådor. Vi skall vara rädda om Alingsås själ!

Alingsås är dock mer än en stad. Vi har en vacker natur, levande landsbygd med lantliga småskolor och ändå har vi närhet till Sveriges näst största stad. Vi får inte tappa bort denna idyll och bli en urban förort. Om man röstar på oss vet man vad man får, man får ett parti som värnar om kommunen och dess invånare. Trygghet och säkerhet är viktigt inför framtiden. Brottsligheten skall bekämpas och faror vid extremväder utredas. Skall vi ha resurser till att hjälpa behövande, skall ha bra skolor och fungerande samhällsservice behöver vi i grunden en fungerande ekonomi. Bara då kan vi lyckas med detta.

Vi är återhållsamma med vidlyftiga löften, Alingsås har jättestora skulder och en hög skatt, vilket vi måste komma tillrätta med. Utmaningen med allt äldre befolkning och en oansvarig flyktingpolitik kommer att kraftigt påverka ekonomin framöver. Här måste alla partier samarbeta, om vi skall klara detta.

SD gör ingen hemlighet om att vi gärna samtalar och förhandlar med övriga partier. Vi tror inte på mobbing och utfrysningspolitik. Alla partier är värda att lyssna på oavsett ideologier. Vi är alltså det enda vuxna partiet i rummet.

Vårt parti skiljer sig från de andra partierna eftersom vi inte bidragit till den allt sämre sjukvården, sämre skolan, otryggheten i samhället och tilltagande oron. Vi är inte skyldiga till detta, såsom övriga sju partier som styrt tidigare, men vi är villiga att rätta till missförhållanden och tidigare felprioriteringar. En röst på oss är alltså en röst på det bästa för kommunen och dig som invånare.

Vi vill se en motorväg i Alingsås, var den skall gå och hur den skall utformas måste vi politiker komma överens om så att Trafikverket lyssnar. Ytterst är det plånboken som styr. Vi behöver bostäder, vi behöver äldreboenden och trygghetsboenden, vi behöver bra skolor och vi behöver en fungerande infrastruktur. Samhällsbygget måste fortgå, men vi får inte ta förhastade beslut så det skapas no-go-zoner, segregation, höjt skattetryck eller andra oönskade effekter.

SD är idag ett fristående block som plockar alliansens ekonomiska tänkande och de rödgrönas sociala omtanke. Vi är en garant för att du som invånare vet att framtiden blir bättre! Läs vårt valmanifest från A till Ö på www.alingsas.sd.se.

  • Boris Jernskiegg (SD)
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.