Dana Barzengi och hans VIK tog tre viktiga poäng i bottenmötet med Nordvärmland. Tack vare segern passerar de rödvita just Nordvärmland och går upp på säker mark. Foto: MIKAEL SVENSSON

VIK upp på säker mark

Fotboll

Vårgårda IK vann måstematchen hemma mot Nordvärmland med 1–0 (1–0) efter en stabil insats.
– Superviktigt med tre poäng. Varje match för oss är som en final, säger försvarsgeneralen David Lager vars comeback har varit guld värd för VIK.

VIK var verkligen nere i en dvala efter sju raka förluster och på nedflyttningsplats för några veckor sedan. Men så har laget studsat tillbaka. Segern mot Nordvärmland innebar viktiga poäng i jakten på ett förnyat division II-kontrakt. En av förklaringarna till lyftet på sistone är stabile försvararen och pådrivaren David Lager som gjort comeback och varit en stark stöttepelare.

– Förra hösten kände jag att det fick vara nog, men sen när laget låg illa till i somras och kanske behövde förstärkning i försvaret tog jag mig en funderare, berättar han.

– Jag tänkte att tio, elva matcher och lika många träningsveckor kunde vara kul. Om laget hade legat i mitten av tabellen hade det aldrig blivit tal om någon comeback.

Matchen på Tånga Hed, en ganska jämn sådan, slutade 1–0 i VIK:s favör efter mål av anfallaren Albinot Rexhepi som tråcklade in bollen i straffområdet. VIK:s offensiv glänste knappast efter pausen, men överlag var det en stabil insats över hela banan.
– Det kändes som att vi gick på knäna det sista, men vi höll ihop det och vågade hålla bollen mer än tidigare, menar Lager.

På de tre senaste matcherna har VIK tagit sju poäng av nio möjliga. Snacka om välbehövliga sådana.
– Nu har vi lite kontakt med mitten och poängen vi tagit är livsviktiga. Många har höjt sig på slutet och vi kämpar för varandra och det är därför poängen kommer, säger Lager.

VIK är tack vare segern på säker mark, men det bör nämnas att det är tajt runt strecket. Nordvärmland, som nu ligger på den negativa kvalplatsen, är på samma poäng men med sämre målskillnad.

LÄS MER: ”Svennis” besökte Tånga Hed

Läs mer i tisdags-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.