28-åring åtalas för personrån

Alingsås

En 28-årig man åtalas för rån efter misstankar om att han i mitten av september genom hot tvingat till sig pengar av en man.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har den misstänkte gärningsmannen tagit tag i offrets tröja och hotat att misshandlad denne. Genom det hotfulla agerandet kände sig målsägaren tvingad att lämna ifrån sig 1 000 kronor i kontanter. Händelsen inträffade i centrala Alingsås. Den misstänkte mannen, vilken sitter häktad, har nekat till brott.

Den 28-årige mannen åtalas även efter misstankar om att han under början av året stulit en bil i Alingsås. Färden med den stulna bilen slutade i en dikeskörning utanför Alingsås. Det resulterar i att han åtalas för tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning. I den senare delen har mannen erkänt brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.