AHK räckte inte till i toppmötet

Handboll

I den tidiga seriefinalen mellan Alingsås HK och Kroppskultur var det gästerna från Uddevalla som avgick med segern.
Det hela slutade 24–28 (14–16) sedan AHK inte nått rätt nivå.

Båda lagen kom till spel med idel segrar i bagaget efter en handfull spelade omgångar, och det skulle som väntat bli jämnt i Nolhaga.

Lagen följdes åt till 4–4 innan Kroppskultur gjorde ett första litet tvåmålsryck. AHK kom ikapp till 8–8 via Elin Wiksfors efter 17.20 men känslan var hela tiden att Kroppskultur fick de lättare målen, hade en bättre målvakt och ett mer aggressivt försvar.

Första halvleks andra ryck från gästerna innebar tremålsledning men AHK:s nyförvärv Linnea Lindfeldt såg med ett turligt skott till att ordna halvtidsresultatet 14–16.

Med order om ett bättre, högre och mer aggressivt försvarsspel kom Alingsås ut starkast i andra halvlek. En tvåminutare på Kroppskulturs Julia Olsson gav inte bara reducering från Elin Wiksfors utan även kvittering via Towe Carlsson från vänsterkanten.

Men AHK klarade inte av att hålla uppe spelet mot ett homogent Kroppskultur. Efter Elin Wiksfors 17–17 rann man ifrån igen och den här gången skulle inte Alingsås klara av en ny kvittering. Ida Dahlgren gjorde några fina räddningar och det gjorde även Sofia Sandberg när hon kom tillbaka in i målet i slutet, men det hjälpte inte.

Istället blev den en blytung förlust i toppmötet för AHK.

– Vi har inte roligt på planen idag, vi njuter inte av att spela toppmatch. Vi gör heller inte det vi sagt att vi ska göra i mitten av banan idag, där skulle vi stänga men vi låter Kroppskultur spärra bort oss. Vi är inte fokuserade, säger en djupt besviken Morten Jensen.

– Vi är inte bra nog alls, tyvärr är det så det är, konstaterar han.

Läs mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.