AIF tillbaka i division III

Fotboll

Alingsås IF vann säsongens sista match mot IFK Trollhättan med 2–0 (0–0), och efter slutsignalen firade spelare, ledare och tillresta supportrar seriesegern. 

– När domaren blåste av matchen var det inga yviga gester från min sida, utan mer en kontrollerad glädje (skratt). Det första jag gjorde efter slutsignalen var att krama om Lasse (Olovsson) och Calle (Skoglöf). Vi har jobbat så tajt ihop hela säsongen och dom har en stor del i våra framgångar, säger Niklas Klingberg. 

Vad händer i kväll?

– Vi har bokat bord på Stures, och ska käka middag där tillsammans. Sen drar väl ungdomarna vidare ut på andra äventyr. Högst oklart om jag följer med dock, haha. 

Själva matchen då?

Alingsås IF hade inför mötet med IFK Trollhättan mer eller mindre redan säkrat avancemanget till division III. Men för säkerhets skull vann AIF lördagens match med 2–0, och visade med eftertryck varför man är värdiga seriesegrare. 

Efter en mållös första halvlek gav Ludvig Andersson gästerna ledningen på straff i den 51:a matchminuten. Ett mål som löste upp en och annan nervknut hos de grönklädda spelarna. 

Med kvarten kvar visade Andreas Johansson sin klass när han dribblade av några Trollhättan-spelare och satte dit 2–0.

– Jag var inte nöjd med första och fick korrigera en del saker inför andra. Efter paus blev presspelet bättre och till slut kom ju också målen, säger en samlad men väldigt glad och stolt Niklas Klingberg.  

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.