Foto: STEFAN SAMUELSSON
Nej, det är inte bilägaren, men väl hans bidrag till Lights in Alingsås.

Annorlunda bidrag till ljusslingan

alingsås

Hallå där Dag Olofsson på Nordenskiöldsgatan i Alingsås. Är det din bil som är upplyst utmed Lights in Alingsås-slingan?

– Ja, det är mitt bidrag till ljuset. Jag tänkte att jag kunde sätta upp den gamla 940:an och lägga en gubbe under. Jag packade upp en overall och fyllde den med lite presenning och tygtrasor. Och så är det sten i stövlarna så att den inte blåser iväg. Dockan har en vanlig sladdlampa över axeln. Men tittar man efter så ser man att det inte något huvud.

Varför har du gjort det här?
– Det är för skojs skull, lite annorlunda. Det är lite för min dotter också, hon går på fordonsprogrammet på Alingsås yrkesgymnasium.

Har bilen stått där ända sedan ljusfesten började?
– Nej, det gick ett par veckor, men så tänkte jag att när folk ändå går förbi vårt hus så får jag bidra. Jag ställer ut det på kvällen. Jag använder bilen på dagarna.

Har du fått några reaktioner?
– Ja, folk tycker att det är roligt. De står och skrattar utanför huset. Jag har fått lite sms och mms. ”Hur länge ska du ligga där?”, frågar de.
– Det är inte ovanligt att jag ligger och mekar. Första reaktionen från en granne var att det var jag. En av mina söner trodde att det var hans syster…

Har du en bild på dig som du kan skicka över?
– Nej, det behövs inte. Det räcker med den här bilden.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.