Foto: Filip Landqvist
SNART INFLYTTNING. Arbetet med att färdigställa apoteket inför öppning pågår för fullt, och hantverkare arbetar febrilt i lokalen för att få allt i ordning.

Nytt apotek flyttar in på Kungsgatan

Alingsås

Den 1 november öppnar Kronans Apotek på Kungsgatan i Alingsås. Apoteket flyttar in i den lokal som SEB var etablerade i tidigare, med H&M och Systembolaget som närmsta grannar.

Kronans Droghandel Apotek AB är tredje största apotekskedjan i Sverige med över 325 apotek och mer än 2 600 medarbetare. Apoteket på Kungsgatan kommer att ha 6 medarbetare och ha öppet alla dagar i veckan.

– Vi är glada över att Kronans Apotek har valt att etablera sig hos oss. Det ger positiva effekter för hela centrumhandeln med ett starkt serviceutbud och fler aktörer som skapar flöde i centrum, säger Ingvar Ivarsson, centrumchef på TB-Gruppen.

Full fart i butiken

I lokalen pågår nu inredningsarbetet för fullt för att se till att allting är klart när portas slås upp den första november.

– Vi ser fram emot att ta hand om alla kunder och hjälpa dem både med råd och stöd kring läkemedel och hälsa, säger Carl-Johan Loo, etableringsdirektör på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

I dagsläget finns det redan ett apotek i centrum, Apoteket Hjorten i Gallerian Storken. Men det ser inte centrumchefen Ingvar Ivarsson som något problem.

”Mer än bara medicin”

– Det är klart att de kommer konkurrera med varann. Men ett apotek är så mycket mer än bara medicin i dag med hälsa och skönhet och så vidare att de snarare kommer hjälpa varandra att dra mer folk till centrum, säger Ivarsson och tillägger: – Det är ingen som ifrågasätter om det finns två skobutiker eller två klädaffärer intill varandra.

Lokalen där Kronans apotek nu flyttar in har stått tom sedan SEB stängde sitt kontor där vid årsskiftet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.