Åtalas för grovt hot mot kvinna

Vårgårda

En man i 40-årsåldern åtalas efter misstankar om att han hotat en kvinna med kniv under hösten.

Det var i slutet av september som en kvinna ska ha blivit hotad av en man i en bostad i Vårgårda kommun. Enligt åklagarens gärningsbeskrivning ska mannen ha höjt sin knytnäve mot kvinnan och därefter greppat två knivar. En av knivarna ska han ha hållit mot kvinnans ansikte samtidigt som han uttalade sig hotfullt. Enligt åklagaren har det varit fråga om ett relativt utdraget händelseförlopp, där mannen också med kniv har punkterat ett däck på en personbil.

Kort efter att händelserna inträffat greps mannen av polis och han häktades därefter av Alingsås tingsrätt. Han åtalas nu för grovt olaga hot mot kvinnan och skadegörelse på bilen. I de förhör som hållits erkänner mannen sig skyldig till skadegörelsen, men han förnekar grovt olaga hot.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.