Dags att ge tjejerna chansen

Alingsås

Hösten 2016 ställde jag som styrelse­medlem i en fotbollsklubb  i staden frågan om tjejerna skulle få samma resurser som killarna. Tjejerna hade då försvarat sin plats i Elitettan och killarna var kvar i div. 3. Jag fick inget svar så då drog jag min slutsats och lämnade klubben omgående.

Vi hade då brottats med samma problem hela det året – ”herrmaffian” bestämde! Detta var droppen som sedan blev en ny damfotbollsklubb.

Resten är historia och tjejerna blev väl mottagna av en annan klubb, AIF. Tack! Och även Gothia Cup är ju jämlikt – underbart.

Nu handlar det om handbollen. Min fru och jag är stora fans av AHK och har sett nästa alla matcher sedan vi kom till den underbara staden.

Tjejerna har v tyvärr bara sett sporadiskt. Ursäkta, men jag anser att dessa borde få lika stor chans som killarna att spela på Estrad. Detta skulle visa att AHK är som AIF – det vill säga feminister – samt ge tjejerna chansen och sporren att gå vidare i sin utveckling.

Jag lovar att hjälpa till vid arrangemangen. Och kom inte och prata om höga planhyror – de bör vara jämlika.  Skyll inte på sponsorers krav – hos dessa är det betydligt mera jämlikt!

Vi ska nog öka publiksiffrorna, om alla lyfter sig!

  • Mats Magnusson
    innovatör och feminist
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.