Arkivbild: Jörgen Björme
TRÅNGT I ESTRAD. Det var många som besökte News55:s seniorevent förra året. I morgon är det dags för årets mässa, som News55 står bakom tillsammans med pensionärsorganisationerna Aktiva Seniorer, PRO, RPG, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna.

Dags för seniorer att få ta plats

Alingsås

I dag, onsdag, är det dags för News55 seniormässa i Estrad, dit mässgeneralen Eva Röste hoppas att många 55-plussare ska bege sig.
– Det kommer finnas mycket information för målgruppen, säger hon.

Mässan för Alingsås seniorer bjuder på över 25 utställare, föreläsningar och underhållning.

– Seniormässor behövs för att vi som passerat en viss ålder blir lite negligerade. Man ser inte kraften och erfarenheten hos gruppen, tycker Eva Röste, mässgeneral.

Många programpunkter

Dagens moderator är Lisbeth Axelsson Lind, som inviger mässan på onsdagens förmiddag. Därefter finns tio-talet programpunkter på schemat. Däribland samtal med pensionärsorganisationerna, en föreläsning om brandsäkerhet i hemmet med Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund, och ett samtal med Alingsås Energis vd Jan Olofzon om hållbar framtid.

Personliga möten

– Det blir mycket information av olika slag. När man kommer upp i en viss ålder kanske man har svårt att använda internet eller tycker det är läskigt att prata i telefon. På mässan får man möjlighet att träffa personal från kommunens verksamheter och olika företag, säger Eva Röste.

Utöver möjligheten att ta del av matnyttig information från scen och genom samtal med alla utställare, bjuds det också på underhållning under dagen. För den står Peter Harrysson och Bengt Magnusson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.