Foto: Katrin Niklasson
KONSTNÄRLIGT GÄNG. Stående fr.vä: Elisabeth Hilling, Maria Hallström, Britta Arvidsson, Wally Berg, David Holmlund och Birgit Essman. Sittande fr.vä: Miredes Elofsson, Britta Peterson, Maria Lager, Peter Peterson och Barbro Melin. Saknas på bilden gör Gunilla Rajala, Mattias Kvick och Boris Burchard.

Det sjunde konstriket

Alingsås

I helgen är det dags för den sjunde upplagan av konstrundan Konstriket. I Alingsås bjuder hela 14 konstnärer in besökare till sina ateljéer.

– Det brukar vara mycket folk som kommer, och i år håller de flesta av oss till väldigt centralt, säger Britta Arvidsson, en av de medverkande konstnärerna.

Även södra kommundelen finns dock representerad, genom Birgit Essman och Boris Burchard, som finns på plats i Hemsjö.

– Jag var med första gången förra året och var väldigt nöjd. Det kom många besökare jag inte sett förut, säger Birgit Essman.

Fem kommuner

Konstrikets konstrunda arrangeras i Alingsås, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille. Parallellt med konst­rundan hålls en utställning i Partille herrgård med verk av samtliga deltagande konstnärer. Vernissage för årets samlingsutställning äger rum i morgon, fredag.

– Det är väldigt roligt när det är flera kommuner som är med, så jag tror vi får besökare från ett stort område, säger Maria Lager.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.