Foto: LEONORE NORDIN
Deltog i DM i Tångahallen. Jenny Berndtsson och Fixa var ett av alla startande ekipage. Förra året tog de en guldmedalj.

DM i agility i Tångahallen

Vårgårda

Under söndagen pågick distriktsmästerskapen i agility i Tångahallen. 160 ekipage startade i tävlingen, där både små och stora raser deltog.

160 hundar på en och samma plats går inte riktigt att undgå. Skallen var många och energin hög då västra distriktet arrangerade mästerskap i Tångahallen.

– Här deltar alla sorters hundar, men de tävlar mot andra i samma storleksklass. Så en chihuahua kanske tävlar mot en papillon, berättar arrangören Emelie Arlevik, från Alingsås brukshundsklubb.

Hon passade på att göra lite reklam för sporten agility som sådan:

– Det är en sport som är lämplig för alla sorters hundraser och alla slags människor. Den passar dessutom alla åldrar. Min äldsta elev är 80 år, den yngsta åtta.

Jenny Berndtsson och Fixa, en femårig shetland sheepdog, var ett av ekipagen som representerade Alingsås brukshundsklubb på tävlingen. Förra året tog de guld.

Hur tror du det går i år?

– Det blir nog inte guld i år, vi fick ett fel på nerfarten. Men annars går hon jättebra!

Läs en längre text om agility-DM i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.