Det går bra nu. Ellen Pettersson och hennes border collie Ripp vann två av tre klasser under förra helgens agilitytävlingar. Nu satsar ekipaget framåt.

Ett vinnande team

Alingsås

Det går bra för Ellen Pettersson och hennes bordercollie Ripp. Under förra helgens tävlingar i Herrljunga tog ekipaget hem två av tre klasser de ställde upp i.
– Det gick verkligen över förväntan, säger en nöjd Ellen Pettersson efteråt.

Det var förra söndagen som agilitytävlingen Mushuhoppet ägde rum i Herrljunga. Ellen Pettersson trodde på morgonen att det dåliga vädret skulle ställa till det.

– Det regnade en hel del vilket gör marken lerig, något som kan innebära skaderisker för både människa och hund. Men som tur var höll sig underlaget bra, säger Ellen.

Vann tre lopp

Och både Ripp och Ellen levererade under tävlingarna, de tog nämligen förstaplaceringen i två av totalt tre klasser, vilka samtliga låg på den högsta svårighetsnivån.

– Det känns jätteroligt! Framför allt att få vinna i klass tre som ju är den högsta divisionen. Att ta hem två stycken på samma tävling … det är enormt stort, säger Ellen Pettersson.

DM på Tånga hed

Nu satsar ekipaget vidare. Nästa helg arrangeras nämligen mästerskap i agility för Västra Götalands distrikt på Tånga hed.

– Det är en av de roligaste tävlingarna på hela året. Förra året vann vi finalloppet, men tog tyvärr inte hem det totala resultatet. Men det satsar vi på i år.

Ellen kommer att ställa upp i distriktsmästerskapet med både Ripp och hennes äldre hund Angel, en åttaårig australian shepherd-tik.

– Jag hoppas på att få stå högst upp på prispallen med båda hundarna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.