Fem åtalas för misshandel

Alingsås

De två unga män som nyligen greps efter att ha varit häktade i sin frånvaro åtalas nu tillsammans med ytterligare tre män. Samtliga är misstänkta för misshandel.

De fem männen som nu åtalas är misstänkta för att i olika konstellationer ha varit inblandade i flera fall av misshandel under året. De båda häktade männen, 18 och 20 år, misstänks tillsammans med en 19-åring ha misshandlat en man vid Gerdsken i slutet av maj. Enligt gärningsbeskrivningen ska offret ha blivit nerslagen med ett knytnävsslag. Därefter ska gärningsmännen ha gett sig på honom med sparkar och slag.

Ett par dagar efter den första händelsen ska de båda häktade männen, tillsammans med en 20- och 21-åring, ha misshandlat fyra personer i området kring stationen i Alingsås. Ett av offren ska där ha blivit slagen och omkullknuffad. Därefter ska han ha blivit fasthållen samtidigt som gärningsmännen slog och sparkade honom. Ytterligare tre personer ska ha blivit utsatta för våld vid tillfället. Den 18-årige mannen som nu sitter häktad åtalas dessutom ensam efter misstankar om att han misshandlat en man vid stationen samma dag.

Den 19-årige mannen misstänks, tillsammans med de båda häktade männen, ha varit inblandade i ytterligare en misshandel under våren. I det fallet ska offret ha knuffats omkull i en trappa och därefter angripits med slag och sparkar mot huvud och kropp.

De fem männen som nu åtalas nekar i samtliga fall till misshandel.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.