Foto: Claudio Bresciani, TT
PRISADE. Susanne Adolfsson, vice ordförande Majblomman Alingsås och Kerstin Andreasson, ordförande Majblomman Alingsås, tillsammans med Drottning Silvia i Bernadottebiblioteket.

Fick sitt diplom av drottningen

Alingsås

I tisdags fick representanter från Alingsås majblommeförening motta utmärkelsen Årets lokalförening av Drottning Silvia.
– Det kändes väldigt högtidligt och hedrande, säger Kerstin Andreasson, ordförande i Alingsås majblommeförening.

Det var när sommaren övergick till höst som Majblommans riksförbund utsåg Alingsås majblommeförening till Årets lokalförening. I tisdags var det dags för Kerstin Andreasson, ordförande i Alingsås majblommeförening och Susanne Adolfsson, vice ordförande, att resa till Stockholms slott för att där motta utmärkelsen av Drottning Silvia, Majblommans högsta beskyddare.

– Vi är femton personer i föreningen men det var bara två personer som fick åka med, så det var verkligen en ära för oss att få göra här, säger Kerstin Andreasson.

Majblommans riksförbund skrev i sin motivering till utmärkelsen att Alingsås är en stabil majblommeförening som stadigt har ökat de senaste åren och i år samlade in rekordsumman 541 681 kronor. Antalet skolor där barnen säljer majblommor har också blivit fler. Föreningen lyfts också fram för sitt nära samarbete med skolpersonal, lokal information till skolor och gör personliga besök.

Under diplomceremonin på Stockholms Slott fick också elever från Adolf Fredriks musikklasser, som slagit svenskt rekord i majblommeförsäljning för fjärde året i rad, motta diplom från Drottningen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.