Foto: ALINGSÅS KOMMUN
Maria Jacobsson, till vänster, blir miljöskyddschef efter nyår då Anna Liedholm blir samhällsbyggnadschef.

De ska basa på Sveagatan

alingsås

Alingsås kommun fortsätter att anställa nya chefer. Nu presenteras en ny samhällsbyggnadschef, Anna Liedholm, och en delvis ny chef för miljöskyddskontoret, Maria Jacobsson.

Den senaste tiden har kommunen fått klart med ny kommunikations- och marknadsföringschef, Niklas Ehnfors, säkerhetschef Eija Suhonen och ny exploaterings- och tillväxtchef, Jenny Perslow. Dessutom har Christoffer Zevin anställts som företagslots på näringslivsenheten.

Efter årsskiftet börjar Anna Liedholm sitt arbete som samhällsbyggnadschef och chef för tekniska förvaltningen. Hon är i grunden jurist och har bland annat 20 års erfarenhet av kommunalt arbete på kommunledningsnivå. Hon kommer närmast från Uppvidinge kommun i Småland där hon jobbar som förvaltningschef.

Anna Liedholm säger i ett pressmeddelande att hon ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Här handlar det om att utveckla staden och då måste processerna vara snabba och effektiva, med hög kvalitet. Jag vet att förväntningarna är höga och att man kraftsamlar inom kommunen i dessa frågor. Det är jättekul att kommunen vill ta ett stort och kraftfullt utvecklingssprång framåt, säger Anna Liedholm.

Hon kommer att ha ett nära samarbete med Maria Jacobsson, som nu är tillförordnad chef för de kommunala förvaltningarna på Sveagatan – tekniska, samhällsbyggnad och miljöskydd. I fortsättningen kan hon koncentrera sig på miljöskyddet och utveckla det arbetet.

De ska bland annat jobba för att förbättra processerna kring tillstånd och tillsyn. I pressmeddelandet framhålls att de tillsammans med exploaterings- och tillväxtchefen, som tillträder senare i år, ska ha regelbundna samråd där de träffas var tionde dag, för att bättre kunna tillmötesgå företagens och allmänhetens behov av snabba beslutsvägar över förvaltningsgränserna.

– Det bästa med att arbeta för det offentliga är att vi jobbar för att utveckla kommunen på bästa sätt för kommuninvånarnas skull, säger Maria Jacobsson.

– Man har förmånen att få göra skillnad för människor. Jag brinner för att utveckla kommunen både som plats och som organisation, instämmer Anna Liedholm.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.