Fortsatta förseningar för tågen

Alingsås

Tågtrafiken på Västra stambanan dras med kraftiga störningar under början veckan. Först på onsdag tror Trafikverket att en närmare prognos kan lämnas om när återställningsarbetet efter branden i ett teknikhus norr om Skövde blir klart.

Det var på söndag förmiddag som branden uppstod i ett ställverk i Moholm. Trafiken var helt avstängd i flera timmar. Därefter kunde en del tåg passera medan andra fick ledas om andra vägar. Tusentals resenärer drabbades av kraftiga förseningar under söndagen.

Sent på söndagskvällen meddelade Trafikverket att de kraftiga störningarna fortsätter de kommande dygnen. ”Tåg kan komma att försenas, ledas om eller ställas in. Resenärer ombedes att kontakta sitt tågbolag för mer information”, skriver Trafikverket.

Det är främst fjärrtågen mellan Göteborg och Stockholm som drabbas men också regionaltåg till och från Töreboda.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.